Bauer snijdt verder in lokale radioprogrammeringen in Noordwest-Engeland

Bauer gaat onverminderd verder met het snijden in de lokale radioprogrammeringen van zijn radiostations. Vanaf januari raakt Rock FM in Preston, ten noorden van Liverpool en Machester, zijn laatste lokale programma kwijt.

Foto: video still

De afgelopen jaren zijn bij Rock FM, net als bij vele andere stations van Bauer, vrijwel alle lokale programma’s wegbezuinigd. Nadat in 2019 al het doek viel voor de eigen middagshow, was alleen de ochtendshow op Rock FM nog lokaal gemaakt. Die kwam overigens, nadat Bauer de studio in Preston 2020 sloot, al niet meer uit het verzorgingsgebied, maar vanuit Manchester, waar zusterstation Hits Radio gevestigd is. De overige 20 uur per dag werd al het netwerkprogramma van Hits Radio overgenomen.

Vanaf januari is ook de eigen ochtendshow van Rock FM verleden tijd. Het station gaat de ochtendshow delen met Radio City uit Liverpool, dat eveneens al 20 uur per dag de programma’s van Hits Radio overneemt.

De nieuwe ochtendshow wordt gepresenteerd door Joel Ross, die nu al de ochtends op Rock FM presenteert, en Leanne Campbell, co-host van de ochtendshow op Radio City. De show komt vanuit Liverpool.

Versoepeling
De wijziging is mogelijk door versoepeling van de regels enige jaren geleden. Radiostations mogen tot 21 uur per dag netwerken. Daarnaast mogen stations in een zogenaamd ‘approved area’ zelfs alle programma’s delen. Preston en Liverpool vallen in zo’n regio.

Door de verandering worden Rock FM en Radio City feitelijk één station. Alleen de naam is anders, alsmede de nieuwsbulletins overdag en de reclameblokken. Hits Radio in Machester behoudt vooralsnog, ondanks dat het binnen dezelfde approved area valt, zijn eigen ochtendshow. [RadioWereld.NL]