Hierrr met je rekening terug in de ochtendshow van Radio 538

‘Hierrr met je rekening’ keert terug op Radio 538. Dit keer extra lang en alleen tijdens de 538 Ochtendshow met Wietze de Jager en Klaas van der Eerden. De komende 11 maanden is de actie een vast onderdeel van de ochtendshow.

Foto: RadioWereld.NL

Normaal gesproken wordt Hierrr met je rekening in januari gedurende drie weken gespeeld op 538 tijdens alle dagprogramma’s. Nu is er voor gekozen om alleen rekeningen te betalen tijdens de ochtendshow. De rekeningen die betaald worden zijn maximaal 5000 euro hoog.

Het insturen van rekeningen is vanaf nu mogelijk via de app van 538. Belangrijk is daarbij het verhaal achter de rekening of de motivatie waarom deze betaald moet worden. Alleen de leukste, origineelste, bijzonderste, grappigste en meest geschikte rekeningen maken namelijk kansen geselecteerd te worden.

Het is de tweede keer dat 538 een grote winactie voor een lange tijd koppelt aan de ochtendshow. In 2020 gebeurde dat al bij Frank Dane, maar dat was toen beperkt tot drie maanden. In het buitenland is dit al jaren heel gebruikelijk. Zo is Hierrr met je rekening te horen als ‘Arno zahlt Deine Rechnungen’ (104.6 RTL in Berlijn), ‘Ryan Seacrest pays Your Bills’ (102.7 KIIS FM in Los Angeles) en ‘Bruno paie vos factures (Fun Radio in Frankrijk).

Code = Cashen
In de ochtendshow met Wietze en Klaas is het sinds vorige week ook mogelijk om 10.000 euro te winnen met ‘Code = Cashen’. In dit spel, dat elke werkdag om 7.45 uur gespeeld wordt, is het de bedoeling om een vijfcijferige code te kraken. Wie alle vijf cijfers (van 0 t/m 9) op de goede plek weet te zeggen wint het geld.

Iedere dag mag één luisteraar in de uitzending een poging doen. Na elke poging zegt de jury hoeveel getallen op de goede plek staan, maar niet welke. De code blijft staan zolang hij niet geraden wordt. De jackpot gaat er maximaal 10 keer uit. [RadioWereld.NL]