Eva Jinek wint Sonja Barend Award voor interview over mondkapjesdeal

Voor haar interview met Camille van Gestel heeft Eva Jinek de vijftiende Sonja Barend Award gewonnen. Volgens het overgrote deel van de leden van de vakjury was haar gesprek met een van de hoofdpersonen in de mondkapjesdeal het beste tv-interview van het afgelopen seizoen.

Foto: Linda Stulic

Eva Jinek kreeg de prijs van Sonja Barend persoonlijk in het tv-programma Khalid & Sophie op NPO 1 uitgereikt. In 2018 won Jinek ook al, toen voor haar interview met Denk-politicus Farid Azarkan. Vorig jaar ging de prijs naar Mariëlle Tweebeeke voor haar gesprek met de Oekraïense president Zelensky.

Jineks interview met Van Gestel was één van de negen gesprekken op de longlist van de Sonja Barend Award dit jaar. Andere interviewers die hoge ogen gooiden waren Kefah Allush (voor zijn gesprek met Bridget Maasland voor De kist) en Rutger Castricum (voor zijn gesprek met Ben van der Kooi in Rutger en de Nationalisten).

Foto: Still NPO1

Dit interview toont Eva Jinek op haar best”, vertelt Angela de Jong. “De opbouw was uit het boekje, ze zette hem genadeloos klem en de opmerking ‘je bent niet verplicht om een hufter te zijn’ maakte het af.” Bert van der Veer: “Perfect in de voorbereiding en feilloos uitgevoerd.

Waardering is heel erg fijn,’ aldus Jinek. “En als vakbroeders en -zusters – want die kennen de award toe – je de prijs toekennen, dan voelt het toch alsof je iets goed hebt gedaan. Dat geeft mij een eervol gevoel. Dat je weet: het is gezien door anderen. Er is geen andere prijs voor het werk dat wij doen met een aanzien als deze.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten