Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Greatest Hits Radio vervangt GEM op FM in de East Midlands

Bauer Media gaat Greatest Hits Radio verder uitrollen op FM. Vanaf maandag 2 oktober is de zender ook analoog via de ether te beluisteren in de East-Midlands, waar het de frequentie van GEM overneemt. GEM gaat verder via DAB en internet.

Foto: video still Youtube

De frequentie 106.0 FM die Greatest Hits Radio overneemt van GEM dekt steden als Nottingham, Leicester en Derby. GEM was sinds 2011 te beluisteren via deze FM-frequentie, die destijds werd overgenomen van Heart. Greatest Hits Radio was in deze regio al via DAB te beluisteren, maar breidt nu dus uit met FM.

Gary Stein, programmadirecteur van Greatest Hits Radio: “Sinds de komst van Ken Bruce naar Greatest Hits Radio eerder dit jaar is er een enorme wens van het FM-publiek om naar zijn show te kunnen luisteren samen met de rest van onze fantastische programmering – getuige de nieuwste luistercijfers van het station.

De afgelopen jaren zijn een flink aantal lokale commerciële radiostations door Bauer omgedoopt tot Greatest Hits Radio en toegevoegd aan dit netwerk. Inmiddels is Greatest Hits Radio al via ruim 100 FM-frequenties in het Verenigd Koninkrijk te beluisteren. Naast de East Midlands komen hier binnenkort ook de regio’s Cambridge, Peterborough en Suffolk bij, waar drie FM-frequenties van Kiss worden overgenomen.

Digitaal door
Ondanks dat GEM zijn FM-frequentie moet afstaan aan Greatest Hits Radio, blijft het station bestaan via DAB en internet. Ook de lokale ochtendshow blijft behouden. De rest van de dag worden, zoals nu ook al het geval is, de netwerkwerkprogramma’s van Hits Radio uit Manchester uitgezonden.

Ondanks dat Greatest Hits Radio gedurende 21 uur per dag op alle frequenties hetzelfde programma uitzendt, is er op vaste tijden lokaal nieuws, weer, verkeer en reclame te horen.

Op DAB werd in de gebieden waar Greatest Hits Radio geen FM-dekking heeft 24 uur het landelijke raamprogramma uitgezonden zonder lokale content. Hier is sinds kort deels verandering in gekomen, want in kent en Noord-Ierland wordt op DAB nu ook lokaal nieuws, weer, verkeer en reclame uitgezonden. [RadioWereld.NL]