VK: Greatest Hits Radio breidt uit op FM in Cumbria, Stafford en Cheshire

Greatest Hits Radio breidt in het nieuwe jaar de FM-dekking in het Verenigd Koninkrijk weer verder uit. Vanaf januari neemt het classic hitsnetwerk twee FM-frequenties over van Signal 1 in Stafford en Cheshire, tussen Manchester en Birmingham, terwijl CFM in Cumbia en Zuidwest-Schotland in april wordt vervangen door Greatest Hits Radio.

Foto: video still Youtube

Voor de uitbreiding in Stafford en Cheshire maakt eigenaar Bauer gebruik van het feit dat de drie FM-frequenties van Signal 1 in Stoke-on Trent vroeger door drie verschillende radiostations gebruikt werden. Signal 1 behoudt daarom de sterke 102.6 FM, terwijl de frequenties 96.9 in Stafford en 96.4 FM in Congleton over gaan naar Greatest Hits Radio. De laatste twee frequenties vallen grotendeels in het verzorgingsgebied van de 102.6 FM, waardoor Signal 1 te ontvangen blijft in deze regio’s.

Voor Greatest Hits Radio betekent dit een migratie van AM naar FM. Het station nam in juni 2020 de frequentie 1170 kHz van Signal 2 over. Of de middengolffrequentie na de overname van de twee FM-frequenties in de lucht blijft is nog onduidelijk.

Einde CFM
In Cumbria, ten noorden van Manchester, valt na 30 jaar het doek voor CFM. In april wordt het station vervangen door Greatest Hits Radio. En dat is een opvallende verandering, want in mei van dit jaar schrapte CFM nog vrijwel alle lokale programma’s om de netwerkprogramma’s van zusterstation Hits Radio over te nemen. De Naam CFM bleef toen desondanks.

Na amper een jaar gooit Bauer bij CFM dus weer het roer om en gaat het format van Top 40 naar classic hits. Ook sneuvelt de naam CFM dit keer ten gunste van Greatest Hits Radio.

Alleen op werkdagen tussen 13 en 16 uur is dan nog een lokaal programma voor Cumbria te horen, gepresenteerd door huidig CFM-ochtenddeejay Robbie Dee. De rest van de dag blijven op gepaste tijden wel lokaal nieuws, weer, verkeer en reclame uitgezonden worden. [RadioWereld.NL]