Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 15-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 15 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 12,9%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,6%, gevolgd door Radio 538 op de derde plaats met 9,4%.

Foto: Pixabay

Qmusic maakte in week 15 een flinke stap naar boven en nadert nu weer marktleider NPO Radio 2. Ook Radio 538 klimt weer omhoog en scoort nu een evenhoog marktaandeel als Radio 10.

Sky Radio daalt deze meting flink en raakt bovendien de koppositie als bereiksleider kwijt aan Qmusic.

Opvallend is dat NPO Radio 5, ondanks dat de Evergreen Week van de Jaren 80 van start ging, een daling laat zien.

Kink zag opnieuw het weekbereik stijgen, maar de gemiddelde luistertijd dalen, wat resulteert in een lager marktaandeel. Sublime is met 0,4% nu evengroot als Kink.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 15

2 reacties

  1. Ik vind de daling van NPO Radio 5 helemáál niet vreemd.
    Het is hoe langer hoe meer “lijstjesradio” en themaweken wat de klok slaat en iedereen zit maar in dezelfde (jaren 80)vijver te vissen!
    Deze formule is uitgewerkt kun je duidelijk merken.
    Vandaar dat steeds meer mensen via de stremmingen gaan luisteren en met internetradio naar stations van hun keuze op zoek gaan

  2. Als vaste luisteraar van Radio 5 haak ik steeds vaker af en zet een andere zender op.

    Bij Radio 5 zijn er vaker lange gesprekken te horen en meestal over goede doelen. Tevens is Stefan Stasse van de avond van Radio 2 naar de vrijdag-& zaterdagmiddag van Radio 5 met zijn ellenlange epistels.

    Regelmatig app ik naar de zender met de vraag of er ook weer eens muziek gaat worden gedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *