Search
Close this search box.

Jan Smit nieuwe deejay op NPO Sterren NL Radio

Jan Smit is de nieuwe deejay bij de Nederlandstalige muziekzender NPO Sterren NL Radio. De zanger en presentator presenteert vanaf 2 maart iedere zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur ‘Muziekfeest op de Radio‘.

In zijn radioshow zal vooral veel live-muziek uit ‘Muziekfeest van het Jaar’ en ‘Muziekfeest op het Plein’ te horen zijn. Daarnaast draait Jan wekelijks zijn favoriete nummer in de Hit van Smit én is er uiteraard veel muziek uit Volendam te horen. Of hij ook zijn eigen muziek gaat draaien is niet bekend.

Jan Smit: “Aan mijn carrière bij AvroTros mag ik een nieuw hoofdstuk toevoegen. Die van commentator bij het Eurovisie Songfestival sluit ik af. Ik heb vorig jaar intern al aangegeven dat ik mijn Songfestival-werkzaamheden zou neerleggen. Dit geeft me de ruimte om nieuwe muzikale dingen te doen, zoals nu dus een eigen radioshow te maken! Ook om het Muziekfeest op deze manier nog dichter bij de mensen te brengen, het leeft als nooit tevoren.

Nieuwe programmering
Naast het nieuwe programma met Jan Smit wordt er nog meer aangepast in de programmering van NPO Sterren NL Radio vanaf maandag 26 februari. Marcel de Vries wekt de luisteraars iedere werkdag tussen 06.00 en 10.00 uur met zijn programma ‘Marcel in de Morgen‘. Daarna is Emilie Sleven tot 13.00 uur te horen met haar nieuwe programma ‘Emilie op Volle Toeren‘. En Corné Klijn presenteert weer de ‘Kort en Klijn Show‘ nieuw leven in tussen 13.00 en 16.00 uur. Jan Paparazzi sluit de werkdag af met de ‘Jan Paparazzi Show‘ tot 19.00 uur. Op vrijdag is dan Perry Kramps te horen in ‘Perry’s Weekend Party‘. ‘De Sterren NL Top 25′ blijft op vrijdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur te horen met Jan Paparazzi.

In de nieuwe programmering verhuist de ‘Gouden Uren‘ van Corné Klijn van 09.00 tot 12.00 uur. Op zaterdag hoor je tussen 12.00 en 15.00 uur Perry Kramps met de zaterdageditie van ‘Perry’s Weekend Party‘. Op zondag is tussen 12.00 en 15.00 uur nieuwkomer Bart Geurts te horen, die op weekdagen Marcel de Vries ondersteunt als sidekick. Jan Paparazzi sluit de zondag af met ‘Het Beste uit de Nederlandstalige Top 1000‘.

Uit de programmering verdwenen is Chantal Hutten. Zij nam begin deze maand na drie jaar afscheid van de zender. [RadioWereld.NL]