Search
Close this search box.

Opnieuw wijzigingen in de programmering bij NH Radio

De programmering van NH Radio, de regionale publieke zender voor Noord-Holland, gaat na twee maanden alweer op de schop. Er komt een nieuw luchtig middagprogramma en ook ‘Spitstijd’ krijgt weer een metamorfose.

Het non-stop muziekprogramma ‘Huisnummers’ verdwijnt weer uit de middagprogrammering. In plaats hiervan is vanaf maandag (10 januari) om 14 uur ‘Goeiemiddag’, een nieuw licht en luchtig muziekprogramma met Nick Velderman te horen.

Velderman werkte het afgelopen jaar al als producer/regisseur bij NH Radio. Daarvoor maakte hij programma’s op onder meer Decibel, Radio Royaal en Wild FM.

Spitstijd begint vanaf maandag een uur later, namelijk om 16 uur, en duurt weer tot 19 uur. Het programma krijgt ook nieuwe presentatoren. Aart van Eldik keert na ruim een jaar weer terug op zijn oude stek en presenteert het programma van maandag tot en met donderdag. Bart Slim neemt de vrijdageditie voor zijn rekening.

Het afgelopen jaar werd Spitstijd gepresenteerd door Morad El Ouakili. Hij heeft half december echter al zijn laatste uitzending gehad. Momenteel wordt Spitstijd gepresenteerd door Jacob de Vries, die sinds oktober al het programma op vrijdag voor zijn rekening nam.

De nieuwe wijzigingen bij NH Radio zijn mede het gevolg van het vertrek van hoofdredacteur Ib Haarsma in november vorig jaar, een maand nadat hij de middagprogrammering aanpaste. [RadioWereld.NL]