Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Rijnmond start maandag met nieuwe programmering

Radio Rijnmond start maandag (21 augustus) met een nieuwe doordeweekse programmering. Vertrouwde namen als ‘Dwars door Rijnmond’ en ‘Rijnmond Nu’ verdwijnen en maken plaats voor nieuwe programma’s. Ook wordt er geschoven met presentatoren.

De dag begint voortaan om 6 uur met ‘R-Uit’. Ronald van Oudheusden brengt de lekkerste muziek om mee op te starten, afgewisseld met het laatste nieuws, weer en verkeer.’

Na 9 uur is het tijd om ‘De Boer Op’ te gaan. Ruud de Boer zorgt drie uur lang voor een flinke portie muziek en gezelligheid. Overigens is de naam ‘De Boer Op’ ook in in gebruik door Radio Drenthe op zaterdag.

Erik Lemmers verhuist naar de lunch. Tijdens ‘Lunchbreak’ praat hij de luisteraars bij over het laatste nieuws. Daarna neemt Suzanne Mulder het stokje over. Tussen 14 en 16 uur presenteert zij ‘De middag door’.

Reint Jan Potze blijft op zijn post tijdens de avondspits tussen 16 en 19 uur met muziek, nieuws, weer en verkeer. Wel wordt zijn programma nu omgedoopt tot ‘Afslag Rijnmond’.

Toekomstbestendig
Ruud van Os, hoofdredacteur bij Rijnmond: ‘’Radio Rijnmond is sinds 1983, dus al 40 jaar, een A-merk in onze regio. Om die status te behouden bewegen we mee met de wensen van de huidige radioluisteraar. Het laatste nieuws brengen we snel en betrouwbaar en combineren we met goede muziek en veel interactie met ons publiek. En dat alles met een positieve insteek in al onze programma’s. Radio Rijnmond wordt daardoor nog meer dé radiozender voor de inwoners van het Rijnmondgebied.

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om de omroep toekomstbestendig te maken. Met een nieuwe strategie en koers voor online, radio en tv wil Rijnmond relevant blijven in een medialandschap dat aan flinke veranderingen onderhevig is. [RadioWereld.NL]

De programmering van Radio Rijnmond per 21 augustus:
06:00 – 09:00 uur: R-Uit! (Ronald van Oudheusden)
09:00 – 12:00 uur: De Boer Op (Ruud de Boer)
12:00 – 14:00 uur: Lunchbreak (Erik Lemmers)
14:00 – 16:00 uur: De Middag Door (Suzanne Mulder)
16:00 – 19:00 uur: Afslag Rijnmond (Reint Jan Potze, op vrijdagen met Ronald van der Geer)