VK: Bauer zet Greatest Hits Radio en Hits Radio op FM in Oxford

Bauer rolt Greatest Hits Radio en Hits Radio ook uit op FM in Oxford. Vanaf maandag 30 oktober nemen de twee stations de frequenties van Jack FM en Jack 3 over. Zowel Greatest Hits Radio als Hits Radio waren in Oxford al op DAB te ontvangen, maar krijgen nu ook analoge distributie erbij.

Foto: video still Youtube

Jack FM en Jack 3 werden afgelopen zomer door Bauer overgenomen van Jack Media Oxfordshire. Omdat Bauer niet de rechten voor het gebruik van Jack FM overneemt, moest het radiobedrijf op zoek naar vervanging. Het meest voor de hand liggend waren Greatest Hits Radio en Hits radio, twee bestaande radiomerken van Bauer. Het bedrijf heeft nu bekendgemaakt dat beide stations op FM komen in Oxford.

Greatest Hits Radio gaat uitzenden op de vijf FM-frequenties van Jack FM, waaronder de sterke 106.8 FM. Hits radio gaat uitzenden op de FM-frequentie van Jack 3.

Met name Greatest Hits Radio is de afgelopen jaren al door Bauer in grote delen van Engeland uitgerold op FM. Binnenkort komen hier ook de regio’s Peterborough en Cambridge bij.

Zowel Greatest Hits Radio als Hits radio gaan in Oxford het grootste deel van de dag het landelijke netwerkprogramma uitzenden. Wel wordt dit programma lokaal ontkoppeld voor nieuws, reclame, weer en verkeer. [RadioWereld.NL]