VK: Bauer neemt FM-frequenties van Jack in Oxford over

Bauer is opnieuw op overnamepad in het Verenigd Koninkrijk. Het mediaconcern neemt de FM-frequenties van de Jack-stations in Oxford over van Jack Media Oxfordshire. Omdat Bauer niet de rechten voor het gebruik van Jack FM overneemt, stoppen Jack FM en Jack 3 met uitzenden op deze frequenties.

In totaal neemt Bauer twee FM-vergunningen over met in totaal zes FM-frequenties. Het gaat om de frequentie 106.8 FM in de regio Oxford, waarop sinds 2007 Jack FM uitzendt. In omliggende plaatsen als Witney en Wantage zijn er steunzenders op 106.4 FM. Het was de eerste Jack FM-zender die in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd werd. Daarna volgden er nog enkelen, maar deze zijn al jaren geleden gesneuveld.

Daarnaast wordt ook de frequentie 107.9 FM in de regio Oxford overgenomen. Hierop is momenteel de jongerenzender Jack 3 te beluisteren. Op die frequentie zijn de afgelopen 15 jaar meerdere radiostations te beluisteren geweest, waaronder Passion, Fusion, Glide en Jack 2.

Omdat Jack Media Oxfordshire de rechten voor het gebruik van het merk Jack FM in Europa behoud en Bauer geen licentie afneemt, stoppen Jack FM en Jack 3 met uitzenden wanneer de overname is afgerond. Dit zal waarschijnlijk na de zomer het geval zijn.

Wat Bauer precies gaat uitzenden op de overgenomen FM-frequenties in Oxford is niet bekendgemaakt, maar de kans is groot dat dit Greatest Hits Radio en Hits radio zijn. Met name Greatest Hits Radio is de afgelopen jaren al door Bauer in grote delen van Engeland uitgerold op FM. Binnenkort komen hier ook de regio’s Peterborough en Cambridge bij. [RadioWereld.NL]