Nieuw luistercijferrecord voor Sterren NL Radio

Sterren NL Radio heeft afgelopen week een nieuw luistercijferrecord behaald. De radiozender werd door 388.000 mensen aangezet, wat resulteerde in een luistertijdaandeel van 0,9%.

De stijging komt volgens het publieke radiostation door de Nederlandstalige Top 1000 die van maandag tot en met vrijdag werd uitgezonden door Marcel de Vries, Corné Klijn, Emilie Sleven en Jan Paparazzi op NPO Sterren NL Radio.

In die lijst stond ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker op nummer 1. De top 3 werd compleet gemaakt door ‘Kleine Jongen’ van André Hazes op nummer 2 en ‘Zwevend Naar ’t Geluk’ van Jannes op nummer 3.

Joost Strootman, eindredacteur AvroTros van Sterren NL: “Ik ben heel trots op deze cijfers. Het team van Sterren NL werkt erg hard en de waardering van de luisteraar is een prachtige beloning. Hoewel het luistertijdaandeel per week soms wat op en neer golft, is er over het geheel een stijgende lijn te zien in onze beluistering. Ook online doet Sterren NL het erg goed, waarbij recent de mijlpaal van 200.000 YouTube-abonnees werd behaald. Steeds meer mensen kiezen voor de ‘nummer 1 in Nederlandstalige muziek’ en dat is fantastisch.” [RadioWereld.NL]

Foto: Elvin Boer