Geen extra hekken en slagbomen rondom het Mediapark

De gemeente Hilversum heeft besloten om geen extra hekken of slagbomen te plaatsen bij de ingang van het Mediapark, ondanks recente dreigingen.

Foto: RadioWereld.NL

Burgemeester Gerhard van den Top deelde mee dat het installeren van deze beveiligingsmaatregelen momenteel niet wordt overwogen, zelfs niet na het nieuws dat een gewapende man had geprobeerd om Tim Hofman op het Mediapark aan te vallen.

De beslissing van de gemeente werd bekendgemaakt nadat misdaadverslaggever John van den Heuvel kritiek had geuit op de beveiliging rondom de locatie van verschillende tv- en radiostudio’s. Hij wil het liefst een deel van het Mediapark afsluiten om dergelijke incidenten te voorkomen.

Het Mediapark heeft in het verleden al eerder te maken gehad met schokkende gebeurtenissen. In mei 2002 werd politicus Pim Fortuyn doodgeschoten op de parkeerplaats van de publieke radiozender 3FM na een uitzending. In januari 2015 drong een man met een nepwapen de tv-studio van de NOS binnen en eiste zendtijd. Bovendien zijn er in de afgelopen jaren verschillende dreigingen geweest rondom RTL Boulevard. Het programma verhuisde terug naar Hilversum nadat Peter R. de Vries was vermoord op het Leidseplein in Amsterdam. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL