Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regionale omroep NH Media verhuist dit weekend naar Hilversum

De regionale publieke omroep NH Media verhuist dit weekend van Amsterdam naar Hilversum. De omroep voor Noord-Holland verhuist naar het M-mediagebouw, wat voorheen bekend stond als het AKN-gebouw. De verhuizing werd een jaar geleden al bekendgemaakt, maar nu is het eindelijk zover.

Foto: RadioWereld.NL

Een gedeelte van de redactie werkte al in Hilversum. Dit weekend zullen ook de studio’s en de techniekafdeling verhuizen. NH Media moet weg aan de Aletta Jacobslaan in Slotervaart. Dat gebied wordt herontwikkeld vanaf 2023.

Donderdagochtend waren de eerste tekenen van de verhuizing al zichtbaar. Normaal gesproken zijn het ochtend- en middagprogramma van NH Radio ook via tv te volgen, mar die uitzendingen gingen niet door. Donderdagochtend werden kijkers aanvankelijk twee uur lang op zwart beeld getrakteerd, waarna vervangende programma’s te zien waren.

De uitzendingen van NH Radio kwamen tot en met vrijdag gewoon nog vanuit Amsterdam. Vanaf maandagochtend komen de uitzendingen van NH Radio vanuit de nieuwe studio in Hilversum.

Volgens algemeen directeur David Vink heeft het Hilversumse pand grote voordelen ten opzichte van het huidige. ‘M’ is een bekend mediagebouw waar eerder ondermeer de Avro gevestigd was tot 2013 en nu Kro-Ncrv, NlZiet, Bindinc. en Universal Music hun plek hebben. “Er zijn studio’s aanwezig voor televisie en radio en de benodigde apparatuur.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie