Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hondenhok staat centraal tijdens Canondagen in Beeld & Geluid

Komend weekend staat het zogenaamde ‘Hondenhok’ centraal, dit is één van de eerste televisies in Europa uit 1951. Collectiespecialisten vertellen in Beeld & Geluid over de achtergronden van dit bijzondere toestel en de rol die het speelt in de Nederlandse mediageschiedenis.

Foto: Beeld & Geluid

Dat gebeurt tijdens de tweede editie van de Canondagen op zaterdag 13 en zondag 14 mei in het mediamuseum Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. De ‘Canon van Nederland’ is een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland.

Hondenhok
Het ‘Hondenhok’ was in 1951 een bijzondere verschijning. Het had klassieke draaiknoppen aan de voorzijde en de vorm die doet denken aan een hondenhok.

Tijdens het weekend vertellen specialisten van Beeld & Geluid over de achtergronden van dit bijzondere toestel en de rol die het speelt in de Nederlandse mediageschiedenis. De presentaties vinden op meerdere momenten op de dag plaats gedurende dit weekend en zijn gratis te bezoeken.

Naast de oude televisie zijn in de centrale hal van Beeld & Geluid verschillende objecten uit de begintijd van de televisie te zien. Ook is het mogelijk om op de foto te gaan in een huiskamer uit de jaren 50, met ook ‘het Hondenhok’ als onderdeel van het interieur. Daarnaast kun je in de Lounge van Beeld & Geluid in de media-archieven duiken en fragmenten van oude radio- en televisieprogramma’s terugkijken. [RadioWereld.NL]