Search
Close this search box.

Hans Hogendoorn krijgt portret in de Wall of Fame van Beeld en Geluid

Hans Hogendoorn is door Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum geëerd met zijn portret in de Wall of Fame. Aanleiding hiervoor was volgens Beeld en Geluid de uitreiking van de Ere Zilveren Reissmicrofoon, een oeuvreprijs voor zijn radiowerk. Hij ontving deze prijs eerder dit jaar voor zijn werk als voice-over.

Foto: RadioWereld.NL

Beeld en Geluid: “Een volledig terechte bekroning op zijn unieke werk en stem, als een van Neerlands grootste radio-iconen. De stem der stemmen markeert een tijdperk in de levende Nederlandse radiogeschiedenis.

In 1971 was Hans voor het eerst op de landelijke Nederlandse radio te horen, toen hij debuteerde bij Radio Noordzee. Zes decennia lang was hij ‘de stem’ in spotjes en aankondigingen op NPO Radio 1. Sinds 1976 tot de dag van vandaag is zijn stem te horen in het NOS-programma Met het Oog op Morgen.”

Bij de hommage in Theaterzaal waren ook Nico Steenbergen, Leo van der Goot, Dick Klees en Jairo van Lunteren aanwezig om Hans Hogendoorn te eren. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL
Foto: RadioWereld.NL
Foto: RadioWereld.NL
Foto: RadioWereld.NL

 

Foto: Jennemiek Leijssen / Beeld & Geluid