Registratie afscheidsconcert Rob de Nijs op NPO 1

Voor de állerlaatste keer Rob de Nijs. In juni gaf Rob de Nijs, één van Nederlands grootste artiesten, zijn allerlaatste concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Vlak voor zijn tachtigste verjaardag (26 december) zendt NPO 1 de registratie uit van dit bijzondere en unieke concert. Hits als Banger hart, Malle Babbe en Foto van vroeger worden voor de laatste keer ten gehore gebracht.

Foto: Jaap Reedijk / Omroep Max

 

De Nijs heeft Parkinson en besloot daarom eerder dit jaar te stoppen met zingen. Tijdens het concert geeft Rob zich, in al zijn kwetsbaarheid, bloot aan zijn publiek, dat hem op moeilijke momenten spontaan ondersteunt.

Hij brengt hits als Het werd zomer, Jan Klaassen de Trompetter en Hou me vast een laatste keer ten gehore. De zanger wordt ook bijgestaan door bevriende artiesten als Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Danny Vera, Claudia de Breij en Sanne Wallis de Vries. Zij zingen een aantal van zijn bekendste nummers.

‘Rob de Nijs: Het is mooi geweest’ is te zien op donderdag 15 december om 20.30 uur op NPO 1. Het concert wordt herhaald op maandag 26 december (tweede kerstdag) om 8.00 uur op NPO 2 en zondag 1 januari om 0.20 uur op NPO 2. [RadioWereld.NL]