Regionale omroep NH verhuist alsnog van Amsterdam naar Hilversum

De verhuizing de regionale publieke omroep NH voor Noord-Holland verhuist van Amsterdam naar Hilversum gaat toch door. Volgend jaar trekt de omroep in het M-Gebouw, waar momenteel al Kro-NCRV gevestigd is.

Met de komst van NH Media is het gebouw, dat in 2013 door de Avro werd verlaten, weer volledig bezet. Tot en met 2019 waren ook de studio’s van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 in dit gebouw gevestigd.

In augustus van dit jaar werd bekend dat NH haar hoofdkwartier aan de Aletta Jacobslaan in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West wilde verruilen voor een plekje in het M-Gebouw aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum.

Maar in september kwamen deze plannen op losse schroeven te staan nadat de Ondernemingsraad van NH Media een negatief advies had uitgebracht. Nu is de knoop alsnog doorgehakt en gaan de verhuisplannen door. [RadioWereld.NL]