Giel Beelen zwaaide af bij NPO Radio 2: “Prachtig medium, maar mooi om verbinding even te verbreken”

Giel Beelen presenteerde vrijdagavond zijn voorlopig laatste radioprogramma op NPO Radio 2. Na 25 jaar parkeert de deejay radio even in de ijskast. De deejay onderstreepte nog eens dat radio een prachtig medium is, maar het nu mooi is om die verbinding even te verbreken.

Foto: video still stream NPO Radio 2

In augustus maakte Beelen bekend aan het eind van het jaar te stoppen met radio om een wereldreis te maken.

Nadat hij woensdagavond al werd verrast met de Marconi Oeuvre Award, was het vrijdagavond tijd voor afscheid. “Ik heb in mijn 25-jarig durende radiocarrière echt wel wat afscheidsspeeches mogen doen”, aldus Beelen. “Soms mocht ik het ook niet doen, want dan was ik ontslagen en bleek ik mijn laatste uitzending al gemaakt te hebben. Maar ik heb er ook wel een paar echt mogen doen. Dan denk ik aan de laatste ochtendshow op 3FM, het afscheid van 3FM, de laatste op Veronica en nu dan weer.

Maar dat waren niet de enige keren, want Beelen schreef meerdere keren per jaar een afscheidsspeech. “Want dan was het 31 mei en dan vond ik het leuk om te doen of het de laatste van mij was en dan dacht ik dat er vast wel weer iemand intrapt en dat ging altijd goed.

Spannend
Dit keer besloot de deejay het anders te doen en eens geen speech te schrijven. “Laat ik het voor mezelf spannend maken, want ik vind het leuk om het avontuur op te zoeken en dat is ook precies wat ik ga doen: Op reis.

Volgens Beelen is de luisteraar die radio zo mooi maakt. “De luisteraar die reageert, die berichtjes instuurt, maar ook de luisteraar waarvan je weet dat die er is. Die de verbinding maakt waar radio om gaat. Als ik het nu zo zeg, dan denk ik ‘wat is het toch een prachtig mooi medium’ en toch vind ik het mooi om die verbinding even te verbreken en op reis te gaan. Ik wens iedereen mooie dagen en het ga je goed!

Vanaf januari presenteert Morad El Ouakili de late avondshow van NPO Radio 2. Robin Vonken, die het afgelopen jaar onder meer als on-line redacteur deel uitmaakte van het team van Beelen, gaat hem daarbij ondersteunen. Beelens producer Lisanne Rijks keert terug naar Talpa om het ochtendteam van Gerard Ekdom op Radio 10 te verstreken. [RadioWereld.NL]