Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 44-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 44 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,1%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,9%, gevolgd door NPO Radio 1 op de derde plaats met 9,5%.

Foto: Pixabay

NPO Radio 2 vergroot zijn voorsprong op Qmusic. Wel heeft Q met meer dan 4 miljoen luisteraars het hoogste bereik in week 44.

NPO Radio 1 herstelt van het dipje van week 43, terwijl Radio 538 het marktaandeel flink ziet stijgen mede door de 538 Top 1000. Vooral de luistertijd ging flink omhoog, waardoor 538 nu evengroot is als zusterstation Radio 10. Sky Radio zakt terug tot onder beide stations.

Bij Joe lijkt de voorlopige piek bereikt te zijn, want het station daalt weer iets. Kink zakt in de tweede week van de Kink 1500 weer wat terug qua marktaandeel.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 44