Ook alternatieve muziek op nieuwste radiostation Radio4All

Als je houdt van alternatieve muziek zit je ook goed bij Radio4All. Vanaf zondag 12 november is op de nieuwe radiozender iedere zondag vanaf 12.00 ‘Alt & Nieuw’ te horen met Joshua van Meuwen.

Foto: Joshua van Meuwen

De 23-jarige Joshua van Meuwen draait alternatieve muziek in de breedste zin van het woord die je nergens anders hoort op de Nederlandse radio.

Alleen dan zo min mogelijk bekende namen, en juist zo veel mogelijk nieuw en vaak nog ondergewaardeerd talent. Denk aan namen als After Elmer, Jespfur, Donny Benét, Thames, Lander & Adriaan en Adam Jensen.

Joshua: “De Nederlandse radio zit te veel vast aan hitmuziek en als er eindelijk alternatieve wordt gedraaid, dan zijn dat liedjes die je al honderden keren eerder hebt gehoord. Er is behoefte aan meer variatie, verrassing en aandacht richting het nieuwste talent. Ik wil Giel en het hele team van Radio4All dan ook enorm bedanken voor deze kans en ik kan niet wachten om de alternatieve muziek een mooi podium op de FM te geven.”

Giel Beelen: “Radio4All is een écht alternatief. Geen lijstjes of bekende hitjes tussendoor, maar gewoon echt twee uur lang nieuwe muziek. Ik ga zeker luisteren.

Joshua begon op zijn vijftiende bij Rtw FM, de lokale omroep van Waddinxveen. Jaren later stroomde hij via de lokale omroep van Zuidplas door naar JINX, een online radiostation, waar hij een aantal maanden actief was. Hij liep ook stage bij RTV Rijnmond, werkte mee aan de Snob 2000 van Pinguin Radio en ontwikkelde verschillende podcasts voor onder andere de hbo-opleiding die hij volgde. [RadioWereld.NL]