Giel Beelen zwaait af: Veronica niet waar ik moet zitten (audio)

Giel Beelen presenteerde vrijdagochtend na bijna drie jaar zijn laatste ochtendshow op Radio Veronica. De deejay vertrekt bij de zender, omdat hij het station niet echt bij hem vindt passen. “Ik denk dat ik veel beter bij een station kan gaan zitten wat alle kanten op gaat.”

Giel Beelen zwaait af: Veronica niet waar ik moet zitten (audio) Toch is voor Beelen een soort van droom uitgekomen: “Ik heb het gezegd bij het eerste programma dat ik maakte drie jaar geleden midden in de nacht: dat ik, het vroeger speelde, radio en dat ik dan heel graag Veronica wilde uitspreken en ik heb het gewoon heel vet gevonden.

Maar het is goed. Ik hoop echt dat Veronica als een malle gaat schoren en dat het heel erg het station wordt met voornamelijk 80s, moet voetbal en Formule 1 en dat is gewoon niet waar ik moet zitten. En dan ga ik echt wel eens luisteren als radionerd, maar ik denk dat ik veel beter bij een station kan gaan zitten wat alle kanten op gaat. Van house classics naar nieuwe Nederlandse muziek en lekker lullen met luisteraars.

Legend
Vanaf oktober is Beelen elke werkdag tussen 4 en 6 uur te horen op NPO Radio 2. Marc Adriani, directeur van de radiotak van Talpa grapte dan ook dat ze alle liedjes in de database van Veronica gingen controleren. Daarmee doelde hij op de stunt die Beelen uithaalde bij zijn oude werkgever 3FM, waarbij opeens de boodschap te horen was dat Giel op Veronica te horen was.

Daarnaast gaf Adriani aan het regelmatig met Beelen te doen had als hij weer eens zwaar onder vuur lag. Bijvoorbeeld door zijn stunt met Tim Knol.

Legend Award
Van zenderbaas Niels van Baarlen kreeg de deejay een Veronica Legend Award.

Veronica Inside
Deze ochtendshow krijgt een staartje met de Muijs en vanaf daar Veronica Inside.” Als afsluiting had Beelen de bekende afscheidsspeech van Veronica uit 1974 in een eigen jasje gestoken.

Vanaf maandag is Martijn Muijs tijdelijk in de ochtend te horen op Veronica. Begin november neemt Wilfred Genee met zijn team het stokje over. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Veronica

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email