Marconi Oeuvre Award voor Giel Beelen

NPO Radio 2 deejay Giel Beelen heeft woensdagavond De Marconi Oeuvre Award gekregen. Dat gebeurde live tijdens zijn uitzending op NPO Radio 2. Hij kreeg de award uitgereikt door Radio 10 deejay Gerard Ekdom.

Foto: Still NPO Radio 2

De jury van de Marconi Award zegt over Beelen: “Giel is een monstertalent dat keer op keer boven zichzelf uitstijgt”. Verder schrijft de Marconi-jury haar rapport: “Achter zijn naam staan ontelbaar veel radioshows met dito hoogtepunten. ‘s Nachts, ‘s ochtends of in de avond: op ieder tijdstip weet hij zichzelf te bewijzen en laat hij horen dat radio méér is dan praatje-plaatje. Een uitzending van Giel is nooit standaard. Als luisteraar ben je constant benieuwd naar wat er gaat komen“.

Het komende radiojaar zal Giel voor het eerst in zijn vijfentwintig jaar lange loopbaan niet op radio te kunnen horen, vanwege zijn geplande wereldreis. Sinds zijn landelijke debuut op Radio 3FM in 1997 is hij niet meer weg te denken uit de ether. Van ‘Pyjama FM’ en ‘De Dopeshow’, via ‘GigaGiel’ en de 3FM-ochtend, naar avonturen bij ‘OnStage’ en op Radio Veronica, tot zijn huidige avondshow op NPO Radio 2: Giel is overal en staat altijd aan. Giel was daarnaast één van de initiatoren van het ‘Glazen Huis’ en brak in 2014 (met 198 uur en 10 seconden) het wereldrecord radiomaken. Hij won vier keer eerder een Marconi Award, voor ‘beste presentator’.

De Marconi Awards zijn prijzen die sinds 1996 door een vakjury worden uitgereikt aan radioprogramma’s en radiopresentatoren. In 2021 won Stefan Stasse de Marconi Oeuvre Award, daarvoor Daniël Dekker en Sjors Fröhlich en Willem van Kooten. Naast de oeuvre award worden er ook prijzen uitgereikt voor beste zender en beste nieuwkomer. De Marconi Awards worden op donderdag 26 januari uitgereikt tijdens De RadioRing. Begin januari wordt aangekondigd wanneer de stembussen open gaan voor de 17e editie van de RadioRing. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Een macaroni-schaal is nog leuker om te krijgen. Ik wens Giel Beelen een goede wereldreis. En ik verwacht dat hij vast wel weer terugkomt op de radio, ergens bij een commerciële zender.

Reacties zijn gesloten.