Zoeken
Sluit dit zoekvak.

The Passion krijgt met Ruud de Wild een vervolg op Hemelvaartsdag

The Passion krijgt donderdag (26 mei) een vervolg: The Passion Hemelvaart. Kro-Ncrv wil de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart. Hoofdrollen in deze muzikale vertelling zijn weggelegd voor Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Thomas Cammaert (Petrus) en Noortje Herlaar (Maria). En opnieuw is Ruud de Wild de verteller.

Foto: Nathan Reinds

De vorige keer waren er nogal wat klachten over De Wild. Veel mensen ergerden zich aan de stotterende NPO Radio 2-deejay. Op Twitter werd onder meer gezegd ‘dat hij onder spanning niet goed zou kunnen presenteren’. Toch wil Kro-Ncrv hem opnieuw het verhaal laten vertellen.

Daarnaast zijn Soy Kroon (Jezus) en de discipelen opnieuw te zien in The Passion Hemelvaartop donderdag om 20.30 uur op NPO 1.

The Passion Hemelvaart, gaat door waar de paasvertelling in The Passion eindigt. Ruud de Wild vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. The Passion Hemelvaart wordt net als The Passion naar het nu getrokken waardoor het actueel en herkenbaar is. Ook de bekende muziekhits zullen niet ontbreken. Zowel Nederlandstalige als in het Nederlands vertaalde internationale hits, krijgen binnen de context van The Passion Hemelvaart een verrassende nieuwe lading volgens de omroep.

In The Passion Hemelvaart vertelt Kro-Ncrv het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten. Petrus dwaalt elders door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om hem te ontmoeten? [RadioWereld.NL]