Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof al weg bij NPO Radio 2 (Update)

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof zijn al per direct weg bij NPO Radio 2. Dinsdagavond presenteerden beide heren al hun laatste programma voor het landelijke radiostation. Eerder die dag werd officieel bekend dat ze overstappen naar Radio Veronica.

Foto: Ben Houdijk

Volgens een woordvoerder van de NPO is “in goed overleg” besloten dat zowel Van der Goes als Van ’t Hof gelijk afzwaaien bij NPO Radio 2. Van der Goes presenteerde eerst zijn eigen programma ‘Wout2Day’ tussen 18 en 20 uur, waarna ze samen ‘Het Platenpaleis’ tot 22 uur presenteerden.

Ondanks dat beide heren niet van een afscheidsuitzending wilden spreken, was het voor de luisteraar wel vrij duidelijk. “Dit is natuurlijk geen afscheidsuitzending, om de eenvoudige reden dat ik er heel slecht in ben“, zei Van der Goes aan het einde van de show. “Ik kan er helemaal niet goed mee om gaan. Maar stel nu dat het wel zo zou zijn; dan zou ik iedere luisteraar, ieder liedje en iedere collega die we hier ooit hebben gehad willen bedanken.

Paul Rabbering neemt woensdag en donderdag het avondprogramma van Van der Goes over. Evert Duipmans presenteert woensdag Het Platenpaleis, terwijl Jasper de Vries de donderdageditie extra voor zijn rekening neemt. De NPO bespreekt momenteel de invulling van deze tijdsloten voor langere termijn met de omroepen. Ook de invulling van de vrijdagmiddag is nog niet bekend.

Ook van Gerard Ekdom werd bekend dat hij overstapt naar Radio Veronica. Hij blijft echter gewoon tot eind juli te horen in de ochtend op Radio 10. [RadioWereld.NL]