Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emmely de Wilt naar de avond van NPO Radio 2, Eddy Keur naar de vrijdagmiddag

Emmely de Wilt is vanaf maandag in de avond tussen 18 en 20 uur te horen op NPO Radio 2. Eddy Keur gaat bij de zender de vrijdagmiddag vullen, terwijl Jeroen van Inkel de vrijdagavond aftrapt. Het gaat volgens de radiozender om een voorlopige invulling.

Foto: video still Youtube

De wijziging komt voort uit het vertrek van Van ’t Hof, die samen met Wouter van der Goes de overstap maakt naar Veronica. Afgelopen dinsdag zwaaiden zij al af bij NPO radio 2, waardoor er dagelijks een gat van vier uur viel in de programmering. Van ’t Hof was sinds begin dit jaar tussen 20 en 22 uur te horen op NPO Radio 2, nadat Stefan Stasse geheel overgestapt was naar NPO Radio 5.

Zie ook: Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof al weg bij NPO Radio 2 (Update)

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2: “Samen met omroepen en makers hebben we de uren die vrijkomen door het vertrek van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof snel en goed kunnen invullen. Dit leidt ook op andere plekken in het uitzendschema tot veranderingen. De schakelsnelheid, flexibiliteit en loyaliteit van omroepen, dj’s, redacteuren en producers bij deze verschuivingen is prijzenswaardig en verdient dan ook een groot compliment. Dank!

Vanaf maandag 29 januari is van 18.00 tot 20.00 uur De Wilt met ‘Het Oor Wil Ook Wat’ te horen, van 20.00 tot 22.00 uur Morad El Ouakili en van 22.00 tot 00.00 uur Desiree van der Heiden met ‘Dees Moet Je Horen!’. De nacht wordt voorlopig weer non-stop vanaf middernacht.

Vanaf volgende week vrijdag is op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur Eddy Keur te horen met ‘Keur In De Middag’. Momenteel is Keur nog op vrijdagmiddag op NPO 3FM te horen, maar hier stopt hij mee.

Van 18 tot 20 uur presenteert Jeroen van Inkel ‘Rinkeldekinkel’. Daarna blijft ‘Het Platenpaleis’ met Jasper de Vries te horen. Op zaterdag en zondag verhuist Van Inkel naar het blok van 10.00 tot 12.00 uur. Wie op zaterdag en zondag de uren van 07.00 tot 10.00 presenteert, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het vertrek van Van der Goes en Van ’t Hof heeft ook gevolgen voor de NPO Radio 2 Soul Night op zaterdagavond. Corné Klijn en Shay Kreuger nemen nu beiden drie uur voor hun rekening, waarna al om middernacht de Soul Night non-stop verder gaat. Saillant detail is dat begin dit jaar de presentatieblokken van de Soul Night juist werden teruggebracht van drie naar twee uur en ook afscheid genomen werd van Andrew Makkinga.

NPO Radio 2, omroepen en makers zijn met elkaar gesprek over de definitieve invulling van de programmering. [radioWereld.NL]