NMO Luisteronderzoek week 43-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 43 de best beluisterde radiozender van Nederland met 12,8%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,3%, gevolgd door Sky Radio op de derde plaats met 9,3%.

Foto: Pixabay

NPO Radio 2 verliest deze meting zowel marktaandeel als bereik. Qmusic daarentegen ziet het marktaandeel iets stijgen, maar verliest bereik. Hierdoor heeft Sky Radio nu de meeste luisteraars.

Flinke winst is er voor NPO Radio 5. Zaterdag startte de Stemweek van de Evergreen Top 1000 wat vooral tot een flink langere luistertijd heeft geleid.

Joe heeft na het dipje van week 42 weer de stijgende lijn te pakken. Kink ziet het marktaandeel verdubbelen door de Kink 1500. Ook hier is de luistertijd flink gestegen.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 43