Daniël Lippens: “In m’n eentje een beetje plat jocken is niet mijn ding”

Een music driven plaatje-praatje programma maken is niets voor Daniël Lippens. Dit zegt de middagdeejay van Slam in een nieuwe aflevering van De Broadcast. “Ik wist eigenlijk al vanaf het moment dat ik radio wilde gaan maken dat in m’n eentje een beetje plat jocken niet mijn ding is.”  

Foto: video still

Lippens debuteerde op de landelijke radio bij Slam. Maar eigenlijk had de deejay zijn pijlen op 3FM gericht. “Dat was toen de zender waar je als radiomaker wilde zitten.” Maar hij kwam tijdens het maken van en beluisteren van demo’s tot de conclusie dat hij toch beter bij Slam FM paste. “3FM was voor mij iets meer liefde voor muziek en Slam was meer liefde voor chaos en gekkigheid. Dat sprak mij iets meer aan.

Getrouwd stel
Jarenlang vormde Lippen een duo met Ivo van Breukelen. De twee werden destijds gekoppeld door Lex Harding. Maar Lippens en van Breukelen maakten niet alleen dagelijks vijf uur lang radio, ze woonden destijds ook samen. Naar eigen zegge waren ze “net een getrouwd stel”. Dat ging dat vaak goed maar was er ook een incident “Hij heeft ooit een mes naar mijn hoofd gegooid in de studio tijdens de uitzending”. Dat liep volgens Lippens gelukkig allemaal goed af.

Het programma verhuisde in 2014 van Slam naar toenmalig zusterstation Radio 538. Toch heeft Lippens zich nooit echt helemaal thuis gevoeld bij deze zender. “In alle eerlijkheid heb ik 538 nooit echt een heel cool station gevonden. Ik vond het een plek waar vooral op safe gespeeld werd en weinig kansen werden gegeven aan jonge talenten.

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Debroadcast

Lippens verzorgt, naast zijn radiowerk, ook veel live streams, bijvoorbeeld op het populaire platform Twitch. Dat kwam hem in 2019 duur te staan toen hij tijdens het autorijden live streamde en een fietser aanreed. In die tijd werd hij geschorst door de zender waar hij voor werkte, Radio 538. Het hele land viel toen over hem heen en hij kwam in een ‘mediastorm’ terecht. Dat was een lastige periode voor hem. “Je hebt echt het gevoel alsof het hele land lijnrecht tegenover je staat.

Hart volgen
Uiteindelijk vertrok Lippens eind 2020 bij 538, mede omdat hij hier zijn creatieve ei niet meer kwijt kon. “Ik kwam tot de conclusie dat ik gewoon weer mijn hart moest volgen en te doen waarvan ik zeker wist dat het leuk is, dus ik wilde weer naar Slam.

In eerste instantie presenteerde hij bij Slam met Erik-Jan Rosendahl en Julia Maan de avondshow ‘Het Avond Circus’. Sinds vorige week is het trio in de middag te horen.

Volgens Lippens zijn er weinig verschillen met de vorige keren dat hij voor Slam werkte. “Het DNA van de zender is nog steeds hetzelfde. Het is nog steeds de meest rebelse zender van Nederland waar je echt nog wel kunt experimenteren en gekke dingen kunt doen. En ook het danceprofiel is er nog steeds“, zo zegt hij in De Broadcast. [RadioWereld.NL]

Luister hier het hele gesprek terug.