Omroep L1 zamelt ruim 35000 winterjassen in

De regionale omroep L1 heeft na een maand inzamelen ruim 35.237 warme winterjassen ingezameld. Dat gebeurde tijdens de actie ‘Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart’ op de radio en via tv.

Foto: RadioWereld.NL

Dat deed de publieke omroep samen met de Stichting Samen voor Maastricht en alle Limburgse gemeenten. Het eindresultaat van de actie werd op maandag bekend tijdens een grote slotshow in het Theater aan het Vrijthof live op radio en tv.

Met onze goede doelenacties, zoals in het verleden het initiatief voor de Voedselbank en nu ook weer, laten we zien dat L1 Limburg en Limburgers met elkaar verbindt. Juist op de momenten dat het keihard nodig is“, aldus Branko Eijssen, directeur L1.

De ingezamelde jassen worden nu zoveel mogelijk in de Limburgse gemeentes verdeeld. De rest wordt verdeeld via Kledingbank Limburg. Met deze actie worden duizenden mensen die het momenteel erg zwaar hebben geholpen aan een warme winterjas. [RadioWereld.NL]