VS: Beurs van New York schrapt aandelen Audacy

De New York Stock Exchange (NYSE) zet de plannen om de aandelen van Audacy, de op één na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, te verwijderen van de beurs voort. Aanvankelijk had Audacy nog bezwaar ingediend, maar dit is afgewezen. Vanaf 10 november is de verwijdering definitief.

Reden voor het van de beurs halen is de waarde van het aandeel van Audacy. Deze ligt al ruim anderhalf jaar vrijwel continu onder de $1. Vorig jaar kreeg Audacy daarom al een officiële waarschuwing van de NYSE en een haf jaar de tijd om de waarde van het aandeel weer boven de $1 te krijgen. In mei van dit jaar werd daarom de handel in aandelen Audacy stilgelegd op de NYSE.

Het samenvoegen van aandelen, een zogenaamde ‘reverse stock split’, moest een oplossing bieden. Aandeelhouders konden in juni 30 aandelen in kunnen ruilen voor één nieuw aandeel. Deze had een waarde van iets meer dan $1,60. Maar inmiddels is ook de waarde van deze nieuwe aandelen sinds augustus onder de grens van $1 gedoken, momenteel ligt deze rond de $0,45, waardoor de NYSE besloten heeft om de handel definitief te schrappen.

Financieel zwaar weer
Nog altijd verkeert Audacy financieel in zwaar weer en de uitzichten op verbeteringen zijn nog niet in zicht. De schuldenlast is nog steeds torenhoog en in het tweede kwartaal van dit jaar werd een operationeel verlies geleden van $132,5 miljoen door een tegenvallende reclamemarkt. Daarnaast moet Audacy voor het eind van het jaar ook nog eens $50 miljoen aan rente betalen voor afgesloten leningen. Keer op keer maakt Audacy gebruik van een respijtperiode om deze afbetalingen naar achteren te kunnen schuiven.

Audacy is eigenaar van onder meer de classic hits zender (W)CBS FM 101.1 FM, de nieuwszender 1010 WINS en de sportzender WFAN in New York City, de classic hitszender K-Earth 101 (KRTH), de nieuwszender KNX News 97.1 en de urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) in Los Angeles en Newsradio 105.9 WBBM en de hitzender B96 (WBBM) in Chicago. In totaal bezit Audacy een slordige 230 stations in 46 radiomarkten in de VS. [RadioWereld.NL]