Jingleweb eert 50 jaar Soulshow met online jingleplayer

De Soulshow met Ferry Maat is jarig. Komende zaterdag is het namelijk precies 50 jaar geleden dat de eerste uitzending de lucht in ging. Om dat te vieren heeft Jingleweb een online jingleplayer gemaakt met 50 iconische Soulshow-jingles.

Foto: video still Youtube

Op zondag 4 november 1973 maakte Maat zijn eerste show op zeezender Radio Noordzee Internationaal. Toen heette het programma nog Zondagmiddag Soul op Noordzee. Later verhuisde het programma via Hilversum 3/Radio 3 naar Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en Arrow Jazz FM.

In 2013 verdween de Soulshow van de landelijke radio, al keerde het nog wel enkele keren terug op NPO Radio 2 bij Wouter van der Goes. Tegenwoordig maakt Maat de Soulshow op zijn eigen internetstation Soulshow Radio. Daarnaast zenden ook enkele lokale stations het programma wekelijks uit, waaronder NH Gooi.

Bij 50 jaar Soulshow horen ook veel jingles. Jinglweb heeft er 50 uitgekozen en verwerkt in een online jingleplayer. Van Radio Noordzee via Tros Hilversum 3/Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Veronica tot aan Arrow. Van de Three Degrees via Boney M, Four Tops, Ritchie Family tot aan de Novo Band en Funk da Base. Van Wolfman Jack via Ome Joop & Bep tot aan Bart van Gogh. Ze komen allemaal langs in de jingleplayer. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten