VS: Audacy gaat aandelen samenvoegen om prijs omhoog te krijgen

Audacy, de op één na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, gaat aandelen samenvoegen om weer verhandeld te kunnen worden op New York Stock Exchange. Hiervoor hebben de aandeelhouders eind mei groen licht gegeven.

In augustus vorig jaar kreeg Audacy een waarschuwing van de New York Stock Exchange dat het bedrijf niet meer voldoet aan de norm dat de gemiddelde beurskoers boven de $1 moet liggen. Het bedrijf kreeg zes maanden de tijd om weer aan de norm te voldoen.

Het lukte Audacy echter niet om het aandeel op tijd te laten herstellen, waarna op 16 mei de handel werd stopgezet op de beurs. Het aandeel was toen al gezakt naar $0,057, waar het aandeel eind februari nog $0,25 waard was. Wel had het bedrijf al uitstel gekregen van definitieve verwijdering van de beurs totdat de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering is geweest.

Reverse stock split
Eind mei stemden de aandeelhouders in met het plan om aandelen samen te gaan voegen, een zogenaamde ‘reverse stock split’. Hierdoor wordt het volume van de uitstaande aandelen kleiner, maar de waarde per aandeel hoger. De totale waarde van de aandelen zal echter niet stijgen.

Vorige week is besloten dat aandeelhouders 30 aandelen in kunnen ruilen voor één nieuw aandeel. Deze heeft een waarde van iets meer dan $1,60, waardoor Audacy weer aan de voorwaarden van de New York Stock Exchange voldoet. Het is de bedoeling dat de omruilactie eind juni afgerond is.

Verkoop stations en zendmasten
Eerder deed Audacy al pogingen om de schuldenlast te verlagen om zo het aandeel te laten herstellen, door de verkoop van zendmasten en radiostations. Zo werd in mei de frequentie 94.1 FM bij Memphis verkocht, wat gelijk tot een domino-effect aan formatwijzigingen en frequentiewissels leidde. Daarnaast is ook Star 102.5 (WTSS) in Buffalo verkocht.

Audacy is eigenaar van onder meer de classic hits zender (W)CBS FM 101.1 FM, de nieuwszender 1010 WINS en de sportzender WFAN in New York City, de classic hitszender K-Earth 101 (KRTH), de nieuwszender KNX News 97.1 en de urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) in Los Angeles en Newsradio 105.9 WBBM en de hitzender B96 (WBBM) in Chicago. In totaal bezit Audacy een slordige 230 stations in 46 radiomarkten in de VS. [RadioWereld.NL]