VS: Emmis verkoopt radiostations Indianapolis aan Radio One

Emmis Communications heeft haar radioportfolio verder verkleind. Het mediabedrijf verkoopt haar vier radiostations in Indianapolis aan Urban One. Door de verkoop houdt Emmis nog slechts twee radiolicenties in het bezit. Hoeveel Urban One betaald voor de stations is niet bekendgemaakt.

Foto: Pixabay

De verkoop betreft news/talk 93.1 WIBC, country 97.1 Hank FM (WLHK), pop B105.7 (WYXB), sport 93.5 en 107.5 The Fan (W228CX/W298BB). Alsmede Network Indiana, dat enkele syndicated radioprogramma’s maakt.

Urban One bezit al hip-hop Hot 96.3 (WHHH), Top 40 Radio Now 100.9 (WNOW), R&B 106.7 WTLC FM, gospel 93.7/1310 The Light (WTLC/W224DI) en het Spaanstalige La Grande 105.1 (W286CM) in Indianapolis.

Omdat Urban One door de aankoop van de vier stations over de eigendomsbeperkingen heengaat, worden de frequentie 96.3 FM en het intellectueel eigendom van Radio Now verkocht aan een derde partij die nog niet bekend is gemaakt.

Marktpositie
Door de aankoop verstevigt Urban One haar marktpositie in Indianapolis. WIBC staat momenteel tweede bij de luistercijfers, B105.7 derde en Hank vijfde. Daarnaast houdt Urban One WTLC dat momenteel vierde staat.

De verwachting is dat Urban One Hot 96.3 naar 100.9 FM, aangezien het bedrijf het intellectueel eigendom van Radio Now verkoopt en die van Hot behoudt. Hot 96.3 staat momenteel op de 13e plaats, terwijl Now pas op plaats 18 staat.

Met de verkoop van de radiostations in Indianapolis heeft Emmis zich bijna geheel uit de radiowereld teruggetrokken. Indianapolis is namelijk de laatste radiomarkt waar Emmis nog echt actief is met radio. De afgelopen vijf jaar verkocht het bedrijf al een flink aantal radiostations in New York City (WBLS en Hot 97), Los Angeles (Power 106), Austin en St. Louis.

Nog 2 vergunningen over
Na de verkoop houdt Emmis alleen nog gospel 1190 WLIB in New York City, alsmede de vergunning van 98.7 FM (WEPN) in New York City. Deze frequentie wordt verhuurd aan Good Karma voor de sportzender ESPN Radio. WLIB staat al jaren in de verkoop.

Urban One was tot enkele jaren geleden bekend als Radio One. Het mediabedrijf werd in 1980 opgericht en richtte zich aanvankelijk op de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Momenteel bezit het bedrijf ruim 50 radiostations in 13 radiomarkten, waarvan Dallas de grootste is. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.