Zoek
Sluit dit zoekvak.

Disney verkoopt ESPN-radiostations in NYC, LA, Chicago en Dallas

Walt Disney verkoopt na alle FM- en AM-frequenties van Radio Disney ook haar ESPN-stations in New York City, Los Angeles en Chicago. De stations gaan over naar Good Karma Brands, die al eigenaar is van ESPN-stations in Cleveland, West Palm Beach en Milwaukee.

Stations die overgaan zijn 1050 ESPN (WEPN) in New York City, 710 ESPN (KSPN) in Los Angeles en 1000 ESPN (WMVP) in Chicago. De laatste zender werd al geëxploiteerd door Good Karma, maar gaat nu dus geheel over.

Daarnaast neemt Good Karma ook het contract over voor de frequentie 98.7 FM in New York City. Disney huurt deze frequentie sinds 2012 van Emmis Communications voor doorgifte van de sportprogramma’s van ESPN op FM. Het contract hiervoor loopt nog tot september 2024.

Good Karma betaalt in totaal $15 miljoen voor de radiostations. Ondanks de verkoop blijft Good Karma de zenders exploiteren onder de vlag van ESPN, eveneens eigendom van Walt Disney.

Daarnaast heeft Disney 103.3 ESPN (KESN) Dallas verkocht aan VCY America voor $9,2 miljoen.

Met de verkoop van WEPN, KSPN, WNVP en KESN stoot Disney opnieuw radiostations af. In 2014 besloot Disney al om al haar etherfrequenties van Radio Disney te verkopen, om begin dit jaar geheel de stekker uit het station te trekken.

De enige frequentie die nu nog in handen is van Disney is AM 1110 (KRDC)Sinds april in Pasadena, ten noordoosten van Los Angeles. Op deze frequentie waren in het verleden Radio Disney en Radio Disney Country te horen. Sinds april is ESPN Los Angeles op deze frequentie te horen. [RadioWereld.NL]