Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruud de Wild: “Top 2000 geeft weer welk gevoel er leeft in Nederland”

De NPO Radio 2 Top 2000 geeft weer welk gevoel er leeft in Nederland en welke emoties. Dit stelt Ruud de Wild in een interview met De Telegraaf. “Kijk naar hoe alles van Golden Earring is gestegen, naar de derde plek van ‘A whiter shade of pale’ van Procol Harum, het lievelingsnummer van Peter R. De Vries.”

Foto: video still Youtube

Tegelijkertijd verbaast De Wild zich ook over bepaalde veranderingen in de lijst. Bijvoorbeeld waarom er zoveel van U2 gedaald is. “Tijden veranderen, óók in de Top 2000, maak ik al jaren mee.”

Eerste kerstdag om klokslag middernacht begint de 23e editie van de Top 2000. De Wild is dagelijks tussen 16 en 18 uur te horen tijdens de lijst. “Het is de lijst van de luisteraar. Die bepaalt. Daarom vind ik het ook niet zo belangrijk welke nummers ik zelf mag draaien.” Tegen De Telegraaf zegt de deejay dat zijn rol dan ook minimaal is en het nog steeds cool te vinden dat hij de lijst mag presenteren.

Volgens De Wild is er, mede door corona, juist nu behoefte aan de Top 2000. “Er heerst veel eenzaamheid, depressiviteit. De Top 2000 is een verzetje dat we nu extra goed kunnen gebruiken.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Als veel liedjes van U2 gedaald zijn in de Top 2000, geeft dat aan dat het stempubliek niet vergrijst. Ik denk dat de tieners en twintigers van nu, heel beperkt geïnteresseerd zijn in muziek uit de jaren 70 en 80. Jongeren zullen vooral liedjes uit de jaren 00 en 10 (deze eeuw) mooi vinden.