NPO Radio 1 in mei meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in mei het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de vernieuwde Streaming Audio cijfers van het NLO. Qmusic, de nummer één van maart en april, zakte naar plek drie.

In mei werd de stream van Radio 1 gemiddeld bijna 1,60 miljoen keer per week gestart. Sinds dit jaar worden de stations niet meer gerangschikt op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), maar op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend.

Radio 538 is weer opgeklommen naar plek twee, terwijl NPO Radio 2 nu op vier staat. Radio 10 60s & 70s Hits blijft op plek 15 het meest gestreamde themakanaal op internet.

Grand Prix Radio weet haar positie in de top 10 te handhaven en stijgt zelfs een plekje Veel Formule 1 fans gebruiken Grand Prix Radio tijdens de formule 1 wedstrijden als alternatief voor het commentaar van Viaplay of F1 TV. Grand Prix radio zendt namelijk als vertrouwd het commentaar van Olav Mol uit.

Opvallend is dat de complete top vijf minder streamstarts per week had dan in april, terwijl die van Grand Prix Radio juist fors hoger ligt. Daarnaast is Slam nu meer beluisterd dat 100% NL op internet en klimt RADIONL van 16 naar 12.

Radio Gelderland is op plek 28 de best beluisterde regionale publieke zender op internet, gevolgd door Omroep Brabant.

Tekst gaat verder onder de tabel

Indien gekeken wordt naar Gaas, dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 18.793 actieve streams tussen 02 en 29 mei, op de voet gevold door 538.

In totaal werden de 116 gemeten radiostations gemiddeld 16,5 miljoen keer per week gestart en waren er gemiddeld 173.460 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 106 minuten. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.