Search
Close this search box.

Radio 538 gaat Edwin Evers nog altijd aan het hart: “Want ik heb daar zo lang gewerkt”

Ondanks dat Edwin evers al meer dan drie jaar weg is bij Radio 538, doet het de voormalige ochtenddeejay pijn om zijn oude zender te zien worstelen in de luistercijfers. Dit vertelde hij woensdagavond in het programma van Humberto Tan op RTL4. “Want ik heb daar zo lang gewerkt.

Foto: video still Youtube

Mensen zien alleen dat station”, legt Evers uit. “Maar er werken natuurlijk heel veel mensen, die allemaal keihard daaraan werken.

De deejay zegt de zender dan ook nog altijd te volgen. “Ik zit er niet meer helemaal bovenop, maar ik volg het wel een beetje en vooral dit soort ontwikkelingen.” Daarmee doelt Evers op het nieuws dat woensdagochtend bekend werd dat Frank Dane na ruim een half jaar terugkeert op zender. Vanaf maandag 29 augustus presenteert hij de middagshow op 538.

Kritisch
Het is een ontwikkeling die voor Evers niet als verrassing komt. “Ik had het wel een beetje verwacht. Ik dacht ‘ze gaan echt geen afscheid nemen van Frank Dane’. Dat zou een beetje dom zijn. Het is een goede deejay.

Tegelijkertijd is Evers ook kritisch op zijn oude werkgever in het RTL4-programma. “De manier waarop hij van de ochtendshow afgehaald is, is ronduit schandalig vind ik. Dus ik vind het knap dat hij zich daar overheen heeft kunnen zetten.

Je gaat niet iemand in een Facetimegesprek zeggen dat de ochtendshow stopt. Dat vind ik gek. Je beschadigt daarmee het station en de deejay. Ik denk dat het goed is dat hij even van de radar af geweest is. Dat heeft hem denk ik wel een beetje rust gegeven. 538 Is natuurlijk een geweldig station en ik denk dat de middag een goede plek voor hem is.

Zware taak
Volgens Evers had Dane een zware taak om hem op te volgen, maar heeft hij dat goed gedaan. “De cijfers waren helemaal niet zo slecht. Maar er heeft wel een beetje een verschuiving plaatsgevonden in radioland. Mensen gaan toch, als ze heel lang naar iets geluisterd hebben en dat stopt dan, een beetje zoeken. Dat kun je niet alleen op conto van Frank Dane zetten.

De vele veranderingen bij Radio 538 staan niet op zichzelf. Bij NPO 3FM is het roer de afgelopen jaren nog vaker om gegaan. “Vaak gebeuren dit soort dingen als er al een daling is ingezet. Het is juist de kunst om dat te doen als het nog goed gaat.

Slow business
Radio is dan ook slow business aldus Evers. “Het duurt heel lang voordat mensen bekend zijn met wat er op de radio gebeurt. Als je wisselt moet je eigenlijk weer opnieuw beginnen. Het is daarom beter om een steady programmering te hebben en die even de tijd te geven.

Ondanks dat 3FM volgens de geruchten flink aan het shoppen is, is de voormalige ochtenddeejay die ook enkele jaren de luisteraars van 3FM wekte, niet gevraagd. “Ze hebben mij niet gebeld”, aldus Evers. “Ik ben te oud voor 3FM”, zo vindt hij zelf. [RadioWereld.NL]