Stefan Stasse zoekt mooiste jingle voor radioprogramma ‘De Staat van Stasse’

NPO Radio 2-deejay Stefan Stasse is op zoek naar de mooiste jingle voor een nieuw seizoen van het radioprogramma ‘De Staat van Stasse‘. Daarom roept hij iedereen op om een de beste en mooiste jingles te maken tijdens de ‘De nationale Staat van Stasse Jingle Parade‘.

Foto: Stijn Ghijsen

Stefan Stasse: “Ervaring in het maken van jingles is niet nodig, iedereen kan meedoen aan de Jingle Parade”.

Maar wat is een jingle? Het is een korte herkenningsmelodie van een programma, of station. Vaak uitgevoerd met tekst, en ondersteunende muziek en geluidsfragmenten. En een radioprogramma valt of staat bij deze audiokunstwerkjes.

De jingle moet wel aan een aan de volgende voorwaarden voldoen. Hij duurt +/- 20 seconden. Het formaat is .wav .mp2 of .mp3. De jingle past – volgens jou – bij het gevoel van De Staat van Stasse. Door het horen van de jingle weten luisteraars dat ze luisteren naar het programma: De Staat van Stasse op NPO Radio 2. Insturen kan tot en met 3 juli.

Op donderdag 7 juli 2022 wordt – voor de tweede keer – De Nationale Staat van Stasse Jingle Award uitgereikt. De winnende jinge wordt een jaar lang gedraaid tijdens ‘De Staat van Stasse’ op NPO Radio 2. [RadioWereld.NL]