Frank Dane: “Ik weet nog niet hoe de toekomst eruit gaat zien”

Bijna een maand nadat bekent werd dat Frank Dane zijn ochtendshow op Radio 538 kwijtraakte, heeft de deejay voor het eerst zelf uitgebreid gereageerd op de gebeurtenissen. Nog altijd is niet duidelijk wat hij nu gaat doen. “We zijn aan het praten over hoe nu verder”.

Foto: video still Youtube

Woensdagavond presenteerde Dane voor het eerst in weken RTL Boulevard. Het was zijn eerste publieke optreden nadat hij eind vorig jaar onverwachts zijn ochtendshow op Radio 538 kwijtraakte aan Wietze de Jager en Klaas van der Eerden.

Inmiddels is Dane een beetje van de schrik bekomen. “Het gaat goed. Ik ben blij dat ik de deur uit ben en dat ik ergens kan zijn. Ik ben het een beetje aan het verwerken allemaal.” Daarbij heeft hij veel contact met zijn team. “We deden dat met zijn zessen of zevenen. We weten nog niet zo goed hoe alles eruit ziet. Hoe de toekomst eruit gaat zien.

Radio 538 liet weten Dane graag aan boord te houden. Toch zijn er nog geen concrete plannen. “Ik heb nog maar één gesprekje gehad met Talpa.”

Donderslag bij heldere hemel
Het nieuws over het stoppen van zijn ochtendshow kwam geheel onverwachts bij Dane. “Dat was voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Het was kerst en ik zou op vakantie gaan naar Spanje. Ik werd gebeld met de vraag of ik kon komen. Ik dacht ‘misschien is er iemand ziek’. Zo klonk het een beetje. Toen werd mij verteld dat ze wilden stoppen met de ochtendshow.

Een echte reden voor het stoppen zegt de deejay niet gehoord te hebben. “538 Zit in een nieuwe fase. En daarom wilden ze stoppen. Toen ben ik als een gek iedereen uit mijn team gaan bellen.

Begrafenis
Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij de ochtendshow tot en met eind deze maand zou presenteren, maar daar zag de deejay vanaf. “Het is een beetje alsof ik naar mijn eigen begrafenis ga. Dat hoeft van mij niet. Toen heb ik gezegd ‘laat maar zo’.

Blijft nog de vraag waarom Radio 538 pas eind januari met een nieuwe ochtendshow wilde starten en niet in november bij de introductie van de nieuwe programmering.Dat had ik logisch gevonden, maar ik weet niet waarom ze dat hebben gedaan.

Hart bij 538
Dane zelf zegt ook te willen blijven bij 538. “Ik ben op zijn 18e bij 538 begonnen. Dus mijn hart ligt daar.” Volgens de deejay zou een eventueel vertrek veel gevolgen hebben, omdat zijn team dan ook werkeloos is “Als ik zou zeggen ‘ik stop’ dan betekent dat het voor hun ook klaar is. Er zijn veel belangen.” De deejay heeft nog een contract tot eind van het jaar. [RadioWereld.NL]