Radio 538: “Nieuwe ochtendshow zou pas eind januari starten”

Het was de bedoeling dat de nieuwe ochtendshow van Radio 538 met Wietze de jager en Klaas van der Eerden pas op maandag 31 januari zou starten, maar op verzoek van Frank Dane is dit naar voren gehaald. Dit meldt een woordvoerster van Talpa aan De Telegraaf.

Dinsdag werd bekend dat Dane na drie jaar uit de ochtend wordt gehaald door Radio 538. Het nieuws kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel en was dan ook het gesprek van de dag in radioland.

Foto: RadioWereld.NL

Krankzinnig
Maar ook bij het team van Dane is het nieuws hard aangekomen. “Echt krankzinnig, ik heb dit niet zien aankomen”, reageert Roelof Hemmen, nieuwslezer in de ochtend bij Radio 538, in De Telegraaf. Hij was dinsdagochtend op de hoogte gebracht.

Dane zelf is volgens Talpa afgelopen maandag op de hoogte gebracht en wilde hij zelf zijn team op de hoogte brengen. “Hier hebben we hem de ruimte voor gegeven.”

Vervroegd
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Dane en zijn team, naast Hemmen bestaande uit Jelte van der Goot en Jelmer Gussinklo, nog tot eind januari door zouden gaan en de nieuwe ochtendshow pas daarna zou beginnen. “We hebben dit op verzoek van het team van Frank naar voren gehaald,” aldus een woordvoerster tegenover De Telegraaf.

Hoewel Dane vanwege zijn vakantie zelf nog niet wil reageren op het nieuws, laat hij via een woordvoerster weten geen afscheidsuitzending meer te willen maken. “Ik heb het gevoel dat ik met Missie 538 een heel mooi punt heb gezet achter precies drie jaar fantastische ochtendradio.”

Gemengde gevoelens
Wietze de Jager, die Dane momenteel vervangt tijdens zijn vakantie, maar vanaf maandag de uren definitief invult, vertelde woensdagochtend met gemengde gevoelens de ochtendshow te maken. Aan de ene kant zegt hij “trots” te zijn de nieuwe ochtendshow te mogen presenteren, maar hij beseft ook dat dit minder goed nieuws is voor het team van Dane. “Frank heeft de afgelopen drie jaar enorm zijn best gedaan om een goed programma neer te zetten. Respect voor team Dane.

Bronnen melden echter aan RadioWereld.NL dat de wissel in de ochtend ook de ultieme manier is om De Jager aan boord te houden. De deejay zou de afgelopen periode al om zich heen aan het kijken zijn geweest, omdat hij het gevoel had niet verder te komen bij 538.

Hoe de toekomst van Dane bij 538 er uitziet, is nog onduidelijk. De zender wil hem graag aan boord houden en heeft hem een ander tijdslot aangeboden. De deejay heeft hier echter nog geen ja op gezegd. [RadioWereld.NL]