Luisteraars 538 bezorgen Nielson Top 50 Award

Luisteraars van 538 brachten begin dit jaar massaal hun stem uit om Nielson zijn single ‘IJskoud’ op één te krijgen in de 538 Top 50. De zanger zou een tatoeage laten zetten als het lukte en loste die belofte in toen IJskoud een nummer 1-hit werd.

Luisteraars 538 bezorgen Nielson Top 50 Award En daarom kreeg Nielson een 538 TOP 50 Award in de categorie Member Favorite. Nielson ontving de award geheel in stijl van zijn hitsingle: bevroren en dus ijskoud.

538 juryrapport: “‘IJskoud’ is de eerste, grote hit waarmee Nielson een andere, persoonlijke kant van zichzelf heeft laten zien. Door het weglaten van zijn meest comfortabele instrument, de gitaar, heeft hij een hele nieuwe sound neergezet. Deze is direct groots omarmd door het Nederlandse publiek en met name de 538 Members.

Zij zorgden ervoor dat de zanger als hoogst genoteerde Nederlander in de allereerste 538 TOP 50 stond en uiteindelijk binnen no-time met een overweldigende hoeveelheid stemmen naar de eerste positie steeg.” Wie in de jury zitten is niet bekendgemaakt.

De award is de tweede TOP 50 Award die deze maand wordt uitgereikt. Eerder ontving zangeres Mabel al een 538 TOP 50 Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. [Radiowereld.NL]