Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sander Lantinga sneert terug naar Ruud de Wild: “Kijk naar je eigen programma”

Sander Lantinga hekelt de uitspraken van Ruud de Wild in RTL Boulevard. De huidige middagdeejay van NPO Radio 2 vindt ‘dat de rek eruit was’ bij de Coen & Sander Show. “Ruud de Wild, over verzuurde deejays gesproken, daar heb je er ééntje. Na zeven jaar heeft hij er nog steeds moeite mee dat wij ooit op zijn plek zijn gaan zitten”, aldus Lantinga in de Perstribune op NPO Radio 1.

Foto: video still NPO Radio 1

Afgelopen woensdag werd bekend dat De Coen en Sander Show stopt als dagelijks middagprogramma op Radio 538 en na de zomer naar de vrijdag verhuist. “Je kan bij de pakken gaan neerzitten en het van je afschrijven hoe verschrikkelijk het allemaal is, maar dat doen er al te veel“, aldus Lantinga in De Perstribune. “Maar we krijgen echt een mooie nieuwe kans en daar wil ik ook echt op focussen.”

Wakker ligt de 538-deejay er dan ook niet van dat De Wild voor de zoveelste keer negatief uithaalde naar het programma. “In elk interview en ook nu weer bij Boulevard haat hij dit soort dingen aan. Hij kan ook een keer naar zijn eigen programma kijken. Dat hij het zegt verbaast me dan ook helemaal niets.

Kwetsen doet het hem dan ook niet. “Want je hebt altijd mensen die er iets van vinden. Het is gewoon een onmogelijke opgave om 100% van de Nederlandse bevolking tevreden te stellen. Alleen bij deze man denk ik ‘gast, wij hebben zeven jaar lang ons mond gehouden’ en al zeven jaar lang haalt hij ons aan in elk interview. Nu vind ik het moment om wel eens te reageren. Wees nou niet zo zuur man, zo gaan die dingen gewoon.

Opluchting
Volgens Lantinga was het een opluchting dat woensdag het hoge woord eruit was. “Nu is het bekend en nu gaan we echt richting het einde. Dat is al over drie weken. Dan is de dagelijkse vorm voorbij. Dat maakt je toch sentimenteel. Een achtbaan, een carrousel. Ook qua emoties, het gaat alle kanten op. Maar vooral ook heel veel zin in de nieuwe stap en heel blij dat we nog de vrijdag doen. Dan gaan we terug naar hoe we eigenlijk ooit begonnen op vrijdagavond met Lantinga en Swijnenberg.

Na het bekendmaken dat De Coen en Sander Show als dagelijks programma stopt kwamen er veel reacties binnen. “Veel mensen snapten het niet.” Volgens Lantinga is er altijd een vaste groep die reageert. “Maar op zo’n dag komt opeens die andere 95% aan het woord. Die blij waren en al 16 jaar luisterden.

Opnieuw uitvinden
Lantinga heeft veel zin in zijn nieuwe middagprogramma op Radio Veronica. “Ik ga mezelf weer uitdagen, mezelf weer opnieuw uitvinden. Veronica is een zender waar qua muziek toch veel meer mogelijk is. Bij 538 is dat ook, maar je werkt toch bij een hitradiostation dus je moet wel de hits draaien en bij Veronica ligt dat heel anders.

Hoe het programma er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. “Je kunt natuurlijk ook met luisteraars wat gaan doen. Ik vind het ook leuk om een keer de assist te geven en dat iemand anders scoort. Maar misschien komt er wel iemand naast me of misschien wel twee. Ales is nog open.

Ondanks dat Lantinga tijdens de middagshow op Radio 538 altijd zijn radiopartner liet schuiven, overweegt hij om het op Veronica weer zelf te gaan doen. “Ik heb het wel drie vier jaar lang gedaan bij 3FM. Het is niet mijn sterkste punt van het radio maken, maar ik kom er wel behoorlijk mee weg.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Hoe er eens mee op, jullie daar in Hilversum. Met dat gezeik over elkaar