Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coen & Sander alleen nog op vrijdagmiddag samen op 538, Sander solo in de middag op Veronica

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn binnenkort alleen nog op vrijdagmiddag tussen 16 en 19 uur samen op Radio 538 te horen. Coen presenteert vanaf oktober een dagelijkse lunchshow op 538, terwijl Sander vanaf datzelfde moment in de middag op Radio Veronica te horen is.  Wie de overige vier dagen op 538 de middagshow gaat presenteren is nog niet bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk wat er met de 538 Top 50 op vrijdagmiddag gaat gebeuren.

Foto: RadioWereld.NL

De afgelopen weken gingen er al geruchten dat er een einde zou komen aan De Coen & Sander Show.

Nieuwe mogelijkheden
Volgens Coen was het niet hun eigen keuze om nog maar één dag in de week samen een programma te maken. “Een tijdje geleden kregen we de mededeling dat ons programma plaats moet maken omdat er gekozen is voor een andere invulling van ‘onze’ uren. We zagen ‘m niet aankomen en ik heb er ook wel een paar nachten wat minder goed van geslapen.

Maar volgens Sander biedt de keuze ook nieuwe mogelijkheden. “Het was wel even schakelen, maar het biedt ook perspectieven, want we gaan ook dingen los van elkaar doen.

Volgens het duo is De Coen & Sander Show momenteel het best scorende programma op Radio 538.

Coen: “De Coen en Sander Show verhuist naar de vrijdagmiddag, de leukste dag van de week, en op de andere dagen mag ik de lunchshow gaan maken op Radio 538. Veel om straks naar uit te kijken, maar eerst ga ik heel erg genieten van de laatste dagelijkse middagshows met Sander, het team en de beste luisteraars die we ons kunnen wensen.”

Sander: “Het zal even wennen zijn om mijn vrouw vaker te zien dan Coen, maar ik heb ontzettend veel zin in de toekomst bij Radio Veronica en op de vrijdag bij Radio 538.” Vorig jaar gaf Sander in een interview een toekomst bij Radio 10 of Veronica wel te zien zitten. het wordt dus de laatste.

De laatste reguliere Coen & Sander Show is op donderdag 16 juni. De complete nieuwe programmering van 538 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Foto: Still Radio 538

Zeg je radio, dan zeg je Coen en Sander”, aldus Coco Hermans, Radio Director 538. “Een gouden duo, onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Ik vind het mooi en goed dat het illustere duo nu ook los van elkaar nieuwe radiogeschiedenis gaat schrijven. ‘De Coen en Sander Show’ is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Nederland, waar ook ik al sinds jaar en dag met veel plezier naar luister. Ik ben daarom super blij dat we de legendarische ‘De Coen en Sander Show’ op vrijdag behouden op Radio 538 en weet zeker dat dit de leukste start van je weekend gaat zijn.”

Stenders blij
Rob Stenders, Radio Director Radio Veronica, is blij met de komst van Sander: “Vanaf dag één dat ik Sander Lantinga bij TMF met een zak op zijn hoofd iets heel onduidelijks zag doen was ik per direct lid van zijn fanclub. We waren daarna collega’s en buren bij 3FM. Daar genoot ik van hem als persoon en van ‘De Coen en Sander Show’.”

“Lantinga maakt alles toch altijd net een tikkie scherper, leuker en origineler. Hij stond dan ook heel hoog op mijn wensenlijstje toen ik bij Veronica kwam, maar ik beschouwde het als vrij utopisch. Maar als er één dj is die helemaal bij het vernieuwde Radio Veronica past is hij het wel, dus ik ben blijven hopen. Hij bleek zijn oren ook regelmatig aan Radio Veronica uit te lenen, dus de liefde was geheel wederzijds. Ik hoef je niet uit te leggen hoe blij ik ben dat Sander onze gelederen komt versterken.

Foto: Still Radio 538

Momenteel wordt de middagshow op Radio Veronica gepresenteerd door Marisa Heutink. Wat er met haar gaat gebeuren wordt ook binnenkort bekendgemaakt. Geruchten gaan dat zij weer terug naar de avond gaat of naar de lunch verhuist.

18 Jaar een duo
Het radiohuwelijk van Coen & Sander begon in september 2004 op vrijdagavond op 3FM. Daar presenteerden zij ‘Lantinga & Swijnenberg’ tussen 19 en 22 uur. Twee jaar later, in september 2006, werden beide heren gepromoveerd naar de middag van 3FM. De ‘Coen & Sander Show’ groeide uit tot de populairste middagshow van de Nederlandse radio.

Sinds augustus 2015 is de Coen en Sander Show in de middag te horen op Radio 538. Vorig jaar zomer verlengde het duo het contract met de radiozender nog met twee jaar. [RadioWereld.NL]