Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP DINSDAG 5 Juni 2001

07.00 uur

Slam! FM is eindelijk na maanden van voorbereiding van naam veranderd. Sinds afgelopen vrijdag heet het station geen Slam! FM meer, maar ID&T-Radio. Natuurlijk is de programmering aangepast door meer aandacht besteden aan de “onbekendere” dancemuziek. De website met daarop de programmering is vinden via: ID&T-Radio

Directeur Erik de Zwart van Radio538 is op herhaling te zien in het tv programma “het Syndicaat” Interesse, kijk vanmiddag op Net 5 om 16.35.

V8 is gestart met een teletext-dienst onder de naam V8-text. De indeling en lay-out kennen we al van SBS6 en Net5.

Vandaag verhuizen bij UPC in de Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel alle tv-zenders naar een andere frequentie/kanaal. Vandaag verhuizen ook in de Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel alle tv-zenders naar een andere frequentie/kanaal. Op 11 juni verhuizen in Purmerend alle tv-zenders naar een andere frequentie/kanaal. Om alle programma’s te kunnen blijven ontvangen, dient u uw televisie, en wellicht ook uw videorecorder opnieuw in te stellen. De radiozenders blijven ongewijzigd.

Nu de prijzen van video-apparatuur aan het zakken zijn, zijn meer en meer mensen hun eigengemaakte video’s aan het overzetten op CD. Sommigen beperken zich daarbij tot het overzetten, anderen maken er een heel bewerkingsproces van. Je kan trouwens digitale foto’s (foto’s die ingescand werden of opgenomen met een digitale camera) ook omvormen tot een video CD show. Wil je weten hoe het een en ander in zijn werk gaat, dan kan je op dit adres terecht.

Postbank heeft een speciale Pinkpop-cd samengesteld om Amnesty International met haar veertigste verjaardag te feliciteren. Het popfestival vond afgelopen weekend plaats. Tijdens het evenement voert Amnesty een sms-actie voor jongeren die gemarteld zijn. Postbank ondersteunt deze actie met de verkoop van de cd, waarvan de gehele opbrengst naar de mensenrechtenorganisatie zal gaan. De cd is tot 9 juni te koop op driehonderd grotere postkantoren.De cd kost vijf gulden en bevat onder andere opnames van Anouk, St. Germain en Radiohead.

3FM nieuws: Wim Rigter is rechtstreeks van de ziekenboeg doorgereisd naar het PINKPOP terrein, waar hij samen met o.a. Giel Beelen, Merel Ulfing en Sander de Heer vanaf het veld verslag doet. Na pinkpop reist hij meteen weer door naar het verenigde koninkrijk op cursus en neemt Gerard Ekdom de Arbeidsvitaminen nog een weekje langer over.

De Franse telecomtoezichthouder ART heeft de UMTS-licenties toegewezen aan France Telecom en SFR/Cegetel, dat eigendom is van het mediaconcern Vivendi Universal. Er blijven nog twee licenties over, maar door gebrek aan belangstelling eerder dit jaar worden die uiterlijk medio 2002 nogmaals geveild. France Telecom en Vivendi betalen voor de licenties een vooraf vastgestelde prijs van 4,95 miljard euro (10,9 miljard gulden).

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

In Rotterdam hebben 580 trommelaars een wereldrecord gevestigd, door gezamenlijk vijf minuten op hun Afrikaanse djembe te spelen. Het was meteen de eerste poging die ooit is gedaan om zoveel trommelaars samen te laten optreden. Het record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records. De leeftijden van de trommelaars lagen tussen de 7 en 75 jaar. De massale trommelervaring was onderdeel van het Rotterdamse festival Bang the Drums, dat symbolisch op het Afrikaanderplein stond geprogrammeerd.

Op 20 juni zal Happy Radio Zeeland starten met testuitzendingen op een deel van de Zeeuwse kabel. In Noord en Zuid Beveland zullen de uitzendingen op 105.0 mhz te beluisteren zijn en in Zeeuws-Vlaanderen en Schouwen-Duiveland op 107.5 mhz. In Walcheren is Happy Radio Zeeland voorlopig niet te ontvangen, omdat daar onvoldoende ruimte op de kabel is. Op 1 augustus starten de officiële uitzendingen

De Ferian for Nordfriisk Radio maakt radioreportages in het Noordfries die worden uitgezonden in Noord-Duitsland. De eerste bijdrage van dit station staat nu online bij Omrop Fryslân. Verder is op de website achtergrondinformatie te vinden.

In de laatste aflevering van tvbabes op vrijdag 1 juni werd de tussenstand bekendgemaakt van de verkiezing van de tvbabe of the year. Als je de website tvbabes.nl bezoekt, kun jij ook mee beslissen wie de mooiste tv-vrouw van Nederland wordt.

Nederland heeft zonder Davids zaterdag van Estland gewonnen, maar wat moet Portugal tegen Ierland doen? Ik heb het dus over voetbal.. Op de website van de NOS Voetbalkrant staat een voorbeschouwing, waarin wordt uitgelegd hoe de vork in de steel steekt.

De Australische afdeling van Nokia is in verlegenheid gebracht nadat de pers een misleidend faxbericht had ontvangen waarin de terugname van de 8210- en 8250-modellen werd aangekondigd. Het valse persbericht was voorzien van het authentieke Nokia-logo. Het feit kwam aan het licht toen journalisten Nokia om bevestiging vroegen. “Het bericht is niet verspreid door Nokia en is compleet verzonnen.

Vival van de jaren tachtig zorgt ervoor dat degenen die twintig jaar geleden de boot misten alsnog kunnen kennismaken met discoballen, Donna Summer en Grace Jones. Op de website van de Wereldomroep staat een Engelstalig artikel, voorzien van de radio-uitzending en fragmenten in Real Audio.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Net terug van vakantie, surf dan naar www.Radio.nl. (zie persbericht)

Tot morgen