Frank Dane over nieuwe middagshow: “Zorgen voor glimlach en wereld niet te serieus nemen”

Frank Dane hoopt met zijn nieuwe middagshow op Radio 538 een programma te maken dat je even aanzet op weg naar huis. “Waar je nog even een glimlach vindt en dat de wereld niet te serieus neemt, maar waar je toch alles hoort”, zo vertelde hij zondagmiddag in De Perstribune op NPO Radio 1.

Foto: video still stream

Vanaf maandag presenteert Dane samen met sidekick Jelte van der Goot de middagshow op Radio 538. Met de voorbereidingen is hij nog altijd druk bezig. “Ik heb veel in de studio gezeten. Dus vormgeving maken en tunetjes. Dat heb ik natuurlijk weer allemaal veel te laat gedaan, dus ik moet vanmiddag verder om de puntjes op de i te zetten.

Gesprek van de dag
Inhoudelijk staat nog niet helemaal vast hoe zijn show eruit gaat zien. “Het hang er vanaf wat er morgen allemaal gebeurt. Ik vind het altijd mooi als een radioprogramma een beetje het gesprek van de dag heeft. Dat probeerde ik ’s ochtends ook. Dat als er iemand in het nieuws is dat je die dan ook gelijk bij ons hoort, dus dat laat zich nu nog een beetje slecht voorbereiden.

Ook merkt Dane dat hij in de middag vrijer is met zijn programma, dan in de ochtend, waar heel veel mensen met de show bezig waren en zich ermee bemoeiden. En dat was volgens de deejay volkomen logisch. “Het was Edwin Evers die stopte en er zit een heel bedrijf achter 538. Er hangt nogal wat vanaf hoe de ochtend het doet bij een radiozender, dus iedereen had er wel wat over te zeggen. Dat ging goed hoor, want ik had ook vaak wel het laatste woord. Nu heb ik de programmaleiding al een paar weken niet gesproken bij wijze van spreken. Het is ook een stukje vertrouwen.

Antwoorden
Waarom Dane eind vorig jaar abrupt uit de ochtend moest vertrekken weet hij nog steeds niet. En eigenlijk hoeft hij het ook niet te weten, zo vertelde hij in het NPO Radio 1-programma. “Wat gaat mij die uitleg nog brengen dan? Ik ga het er toch niet mee eens zijn. Ik dacht ook vrij snel ‘knop om en doorgaan en ook geen antwoorden willen hebben’.

Luisteren naar de nieuwe ochtendshow met Wietze de Jager en Klaas van der Eerden kon Dane de eerste maanden niet. “Want het was wel een beetje mijn winkel waar iemand anders in stond.” Maar wat vindt hij er nu zelf van? “Ik vind echt dat ze het ontzettend knap en leuk doen voor een programma dat net begonnen is. Ook dat kost tijd en moet groeien.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Radio 538 gaat terugvechten. Ik heb er vertrouwen in dat Radio 538 met Frank Dane en Jelte van der Goot een sterke, verfrissende middagshow krijgt. Ik verwacht dat de Qmusic-luisteraar straks wat vaker heen en weer gaat zappen, tussen Radio 538 en Qmusic. Als Radio 538 in december zijn dertigste verjaardag viert, is het feest het meest compleet met stijgende luistercijfers.

Reacties zijn gesloten.