Radio Oost handhaaft positie als marktleider

Radio Oost was de afgelopen maanden opnieuw de best beluisterde radiozender van Overijssel, zo blijkt uit recente cijfers. Met een gemiddeld aandeel van 14,5% laat de regionale zender concurrenten als 3FM, Skyradio en Radio 2 achter zich. Radio Oost steeg afgelopen maand met 1.1%, het was 13.4%. Met name de positie van het ochtendnieuws van Radio Oost is met een marktaandeel van 18% ijzersterk.

De interesse van het Overijsselse publiek is de afgelopen tijd leidend geweest voor een aantal acties en bijstelling van de programmering. Zo organiseerde Radio Oost in september de ‘Sweet Seventies Week’, met uitsluitend muziek uit de jaren zeventig. De stroom van positieve reacties op deze themaweek heeft geleid tot een beduidend groter aandeel jaren zeventig repertoire in het muziekaanbod.

In januari 2011 komt de regionale publieke zender met een themaweek waarin het accent op de jaren tachtig komt te liggen.

Bekijk hier de luistercijfers van alle regionale publieke omroepen. [Radiowereld.NL]