Rampenzenders Radio Rijnmond en Radio West weer in de lucht (filmpje)

[Update] De regionale publieke zenders van Radio Rijnmond en Radio West zijn sinds woensdagavond weer te ontvangen via een noodzender in de ether. Radio Rijnmond is weer in de lucht op 93.4 FM en Radio West is wederom te horen via de frequentie 89.3 FM.

Door een brand in zendmast Waalhaven in Rotterdam waren beide omroepen niet meer te ontvangen. De brand in de Alticom communicatietoren aan de Anthony Fokkerweg in het Waalhavengbied is woensdag rond 13.00 uur waarschijnlijk veroorzaakt door een vloeistoflek, die toevallig is ondekt tijdens een inspectieronde.

Enkele lokale omroepen hebben daarna meteen de uitzendingen van Radio Rijnmond en Radio West via hun eigen lokale etherfrequenties doorgestuurd.

Halverwege de avond konden technici een noodzender aanzetten op het gebouw van Nationale Nederlanden in Rotterdam. Op dit moment is zenderoperator Broadcast Partners de schade nog aan het inventariseren. Wanneer de reguliere zenders weer worden aangezet is onbekend.

Radiozenders die last hadden van de brand in de zendmast in de Rotterdamse Waalhaven zijn Radio West, Radio Rijnmond, BNR Nieuwsradio, Sublime FM, Amor FM, Qmusic, Radio Decibel, Radio Veronica, Sky Radio, Radio 10, 100%NL, Radio 1, Radio 4 en Radio 538. Ook de digitale televisie van Digitenne werd hierdoor getroffen.

Van deze zenders functioneren Radio West en Radio Rijnmond ook als rampen- en calamiteitenzenders. [Radiowereld.NL]

Update
Sinds donderdagmorgen zijn alle radiozenders weer in de lucht, zo laat eigenaar Alticom weten. De stroomvoorziening is weer hersteld.