Onduidelijkheid over ochtendshow bij Veronica

Bij Radio Veronica is nog steeds niet duidelijk hoe de ochtendshow eruit moet zien. Begin februari 2011 nam Patrick Kicken de uren van Robert Jensen over. Hij vertrok ‘zeer onverwacht’ bij de landelijke radiozender. Daarna is er nog steeds geen definitief besluit genomen over de ochtendshow, zo laat Patrick kicken desgevraagd weten.

Kicken presenteerde al eerder een ochtendshow op Veronica, maar destijds liet de deejay na twee jaar weten al te willen stoppen omdat hij het niet meer trok om elke ochtend een radioprogramma live te presenteren van 06.00 tot 09.00 uur.

Tot en met februari 2011 presenteerde de 36-jarige deejay Patrick Kicken elke middag van 13.00 tot 16.00 uur een programma op de landelijke radiozender. Toen Robert Jensen onverwacht per direct (na precies zes maanden) het radiostation verliet ging Kicken wederom naar de ochtend. Maar de deejay liet op voorhand al weten dat het nog niet zeker is of hij dit definitief ging doen. Het vroege opstaan kostte hem destijds al veel moeite.

Patrick Kicken: “Het is geweldig om te zien hoeveel luisteraars blij zijn dat ik ze wakker maak”, reageert de deejay. “Maar ’s middags de hardwerkende mensen vermaken is ook leuk om te doen, vandaar dat ik nog wacht met een definitief ‘ja’ op de ochtendshow.”

Geschiedenis
De ochtendshow op Radio Veronica is al sinds de start in 2003 een beetje een zorgenkindje. De afgelopen acht jaar heeft het landelijke radiostation al verschillende ochtendshows versleten.

In 2003 begon de ochtend op Radio Veronica met Toine van Peperstraten, Alexander Stevens en Michiel Veenstra. Eind september 2003 kwam Adam Curry weer terug op de zender met 80’s & 90’s hits. En vanaf september 2004 presenteerde Jeroen van inkel de ochtendshow van Radio Veronica.

Tussen 2005 en 2007 presenteerde Patrick Kicken de ochtend en Colin Banks in 2008. In januari 2009 nam Rick van Velthuysen het ochtendprogramma over van Colin Banks. In augustus 2010 kwam het programma ‘MogguhRick’ met Van Velthuysen weer te vervallen.

Radio Veronica wilde vorig jaar het roer omgooien en verjongen. Daarom vroeg de zender voor de ochtend Robert Jensen samen met Jan Paparazzi. Maar precies een half jaar later werd Jensen weer aan de kant gezet door Radio Veronica en mocht Patrick Kicken wederom een ochtendprogramma presenteren op de landelijke radiozender.

‘Wereldkampioen ochtendshow killer’
Ab Trik, radiodirecteur van Skyradio, weet als geen ander dat je geduld moet hebben als je een nieuwe ochtendshow voor je radiostation aantrekt, zo vertelt hij in Update van Skyradio. Het verliezen van luisteraars gaat namelijk sneller dan het winnen van luisteraars.

Ab Trik: “We hadden grootse plannen met Robert Jensen en zijn team voor Radio Veronica. Radio Veronica scoorde weliswaar prima in de doelgroep 20-49 jaar, maar we vonden dat het beter zou moeten in de doelgroep 20-34. Met de specifieke humor van Robert Jensen meenden we een echte trekker te hebben voor het jongere segment van de bevolking. Naar het voorbeeld van Howard Stern in Amerika leek hij een echte shockjock met een hoog appeal in deze gewenste doelgroep.

Dergelijke deejays hebben natuurlijk een hoge haatfactor, maar daar tegenover staat dat ze zeker een hoge lovefactor hebben. De redenering klopt op papier, maar …. de shockjockhaters houden enorm van de muziek van Radio Veronica terwijl de shockjocklovers helaas liever luisteren naar andere muziek, dus andere radiostations.

Kortom, tegen alle radiowetten in, ben ik per heden ‘Wereldkampioen ochtendshow killer’. Dat spijt me aan de ene kant, maar voor de ware Radio Veronica liefhebbers ben ik heel blij dat Patrick Kicken ’s ochtend weer een heerlijke show presenteert.” [Radiowereld.NL]