Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laatste aflevering ONM vrijdag bij BNN

De allerlaatste aflevering van de soapserie ONM (Onderweg Naar Morgen) is vrijdagavond om 19:00 uur op Nederland 3 te zien. BNN zendt de soapserie uit sinds 2005 en besluit de laatste aflevering met ‘een spectaculaire cliffhanger’. In 2009 is bekend gemaakt dat de soap moet stoppen vanwege tegenvallende kijkcijfers. Het is op moment zeer onzeker of OMN door kan blijven gaan op een andere zender.

BNN-baas Patrick Lodiers betreurt het verdwijnen  van ONM : “Ik ben ongelooflijk trots op de ontwikkeling die ONM heeft doorgemaakt bij BNN. De soap heeft in de loop der jaren talloze moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt. Het is heel jammer dat ONM bij BNN moet stoppen, maar ik hoop van harte dat de makers en de cast ergens anders verder kunnen met deze prachtige serie!”

Geschiedenis
De eerste aflevering van ‘Onderweg naar Morgen’ is uitgezonden op maandag 3 januari 1994 bij de publieke omroepen Tros en Veronica op Nederland 2. De publieke soap moest  tegenwicht bieden aan de commerciële concurrent ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ bij RTL4. In september 1995 verlaat Veronica het publieke bestel en ‘gaat commercieel’. Veronica neemt de soap mee die dan jaren is te zien op de tv-zender van Veronica (en later Yorin).

Naamswijziging
Later wordt de naam gewijzigd in ONM, om een jonger publiek aan te boren. Door hoge productiekosten stopt Yorin in 2005 met de soap. ONM vindt uiteindelijk onderdak bij de publieke jongerenzender BNN, waar de serie dagelijks vanaf 15 augustus 2005 wordt uitgezonden. Een aantal  BN’ers zoals Sascha Visser, Sander Foppele en Yolanthe Cabau van Kasbergen breekt door dankzij ONM. Ook BNN’ers hebben hun opwachting gemaakt in de soap.

Redding?
Vrijdag zendt BNN dus de laatste aflevering uit. Daarmee komt na zeventien seizoenen en ruim drieduizend afleveringen een einde aan de soapserie. Een nieuwe redding, zoals in 2005, lijkt er dit keer niet in te zitten. [RvB/Radio.NL]