Jeroen Latijnhouwers verlaat RTL voor Max

Jeroen Latijnhouwers gaat na twintig jaar weg bij RTL. Hij krijgt bij Omroep Max een dagelijks nieuwsprogramma. In Hallo Nederland komen ‘actuele, ontroerende en verrassende’ verhalen van eigen bodem voorbij. Dat maakte hij vrijdagmorgen in Evers Staat Op bekend bij Radio 538.

Latijnhouwers verlaat daarvoor Editie NL bij RTL4. Naar een geschikte presentatrice wordt nog gezocht, laat Omroep Max vrijdag weten.

“Ik kan alleen maar zeggen dat ik ongelofelijk veel zin heb om bij MAX te gaan werken”, zegt Latijnhouwers.

De bedoeling is dat hij bij Max meerdere programma’s gaat maken, ook voor radio. “Dat maakt me een heel blij man.” Hij gaat per 1 oktober aan de slag. Latijnhouwers begon zijn carrière twintig jaar geleden bij RTL. Voordat hij bij Editie NL aanschoof, was hij anchor bij RTL Nieuws.

Hallo Nederland wordt een vast onderdeel van het middagmagazine Tijd voor Max dat wordt gepresenteerd door Siebrand Niessen en Martine van Os. Zij schakelen dagelijks over naar de studio van Hallo Nederland voor het nieuws uit heel Nederland.

“Met Hallo Nederland gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling“, zegt Max-directeur Jan Slagter. “En ik ben natuurlijk heel trots dat een ervaren persoon als Jeroen Latijnhouwers het team komt versterken.

Vrijdagmorgen deed Jeroen Latijnhouwers tijdens ‘Evers Staat Op’ ook nog een Verrückte Halbe Stunde Mix, live. [Radio.NL/Novum]